BASKETBOL

Fenerbahçe Öznur Kablo 84-76 Beşiktaş HDI Sigorta

25 Kasım 2020 Çarşamba 16:49

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, Herbalife Nutrition KBSL 10. Hafta mücadelesinde Beşiktaş HDI Sigorta’yı Metro Enerji Salonu’nda konuk etti. Son topa kadar mücadelenin devam ettiği maçın kazananı ise 84-76’lık skorla Kadın Basketbol Takımımız oldu. Fenerbahçemiz böylece ligde 10’da 10 yaparak namağlup liderliğini sürdürdü.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, “Kadına şiddete Tahammülümüz YOK!”,  rakibimiz Beşiktaş HDI Sigorta ise “Kadına şiddete dur de!” tişörtleriyle parkeye çıktılar.

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Metin Sipahioğlu, Selahattin Baki ve Alper Pirşen, Öznur Kablo Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Balarısı ve Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Genel Menajeri Maurizio Gherardini de karşılaşmayı tribünden izledi.

Takımımız, maça Tuğçe Canıtez, Kayla McBride, Kiah Stokes, Jasmine Thomas ve Cecilia Zandalasini beşiyle başladı.

Salvadorez ve Cecilia Zandalasini’nin karşılıklı basketleriyle başlayan mücadeleyi Crystal Erin Bradford'la hareketlendiren Beşiktaş, 2-7’lik üstünlüğü yakaladı. Rakibin hızlı hücumlarını Kayla McBride’la kesen Takımımız, skoru 4-7’ye getirdi. Melek Uzunoğlu ve Elif Bayram’ın boyalı alandan bulduğu basketlerle skoru 10-16’ya taşıyan Beşiktaş’ı, Jasmine Thomas’ın 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetli şutla durduran Takımımız, farkı 3’e indirdi (13-16). Çeyreğin devamında Bradford ve Salvadores’le çembere giden Beşiktaş periyodu 13-22 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte ilk basket Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımızda Kiah Stokes’tan geldi (15-22). Tuğçe Canıtez ve Jasmine Thomas’la skor üretmeye devam eden Takımımız, maça ortak oldu (26-26). Salvadores ile Tuğçe Canıtez’in karşılıklı basketleriyle skor avantajının el değiştirdiği çeyrekte son iki dakikanın içine 40-35’le önde giren taraf Fenerbahçemiz oldu. Son saniyelerde Tuğçe Canıtez ile bitime saliseler kalan Sevgi Uzun’un uzun mesafe şutuyla soyunma odasına 45-38’le önde giden taraf ise Fenerbahçe Öznur Kablo oldu.

Maçın üçüncü çeyreğine iyi başlayan Fenerbahçemiz, Tuğçe Canıtez’in basket faulüyle 8 sayılık (48-40) farkı yakaladı. Konuk takım Beşiktaş, Melek Uzunoğlu’nun 5-0’lık serisiyle farkı 3 sayıya (48-45) kadar indirse de Jasmine Thomas’la skoru 50-45’e getirdik. Rakibimiz İrem Naz Topuz ve Angela Salvadorez’le maça ortak olmaya çalışsa da rakibi Jasminle Thomas-Tuğçe Canıtez ikilisinin basketleriyle durduran Kadın Basketbol Takımımız, bitime 4 dakika kala skoru 57-52’ye getirdi. Çeyreğin tamamlanmasına az bir süre kala İrem Naz Topuz ve Bradford’la tempoyu artıran Beşiktaş, 57-58’lik üstünlüğü yakaladı ve final periyotuna 61-63 önde gitti.

Karşılaşmanın final periyotuna Kayla McBride’ın üst üste 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu şutlarla hızlı başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, skor avantajını yeniden eline geçirdi (67-63). Dış atışlarıyla son çeyreğe adını yazdıran Kayla McBride’la etkili olan Takımımız, Cecilia Zandalasini’nin de skor katkısıyla 74-68’lik üstünlüğü yakaladı. Maçta son 01.43’e girilirken farkı çift hanelere (84-73) çıkaran Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız karşılaşmadan 84-76 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın ardından oyuncumuz Sevgi Uzun'un doğum günü kutlandı. Kendisi için hazırlanan doğum günü pastasını kesen Sevgi Uzun, bu jestten dolayı takım arkadaşları ile teknik ve idari ekibe de teşekkür etti.

İstatistiklere ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları