BASKETBOL

OGM Ormanspor 64-72 Fenerbahçe Öznur Kablo

21 Ekim 2020 Çarşamba 15:47

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi beşinci hafta maçında OGM Ormanspor’a konuk oldu. Potanın Kraliçeleri, M. Sait Zarifoğlu Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmadan 72-64 galip ayrıldı.

Victor Lapena yönetimindeki Fenerbahçe Öznur Kablo maça; Olcay Çakır Turgut, Cecilia Zandalasini, Tuğçe Canıtez, Satou Sabally ve Kia Vaughn beşiyle başladı.

Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Kaptan Tuğçe Canıtez ile gelirken; Satou Sabally’nin turnikesiyle fark 5 sayıya kadar çıktı(6-11). Rakibimiz Janeen Walker ile farkı indirse de ekibimiz son bölümde Kiah Stokes ve Sevgi Uzun ile skor avantajını eline aldı. Potanın Kraliçeleri, Jasmine Thomas’ın turnikesiyle ilk çeyreği 25-17 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Jasmine Thomas’ın üç sayılık isabetiyle başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, Olcay Çakır Turgut ile farkı çift hanelere çıkardı(24-35). Kia Vaughn ile boyalı alanda sayılar üretmeye devam eden Potanın Kraliçeleri, soyunma odasına 47-31 önde gitmeyi başardı.

Soyunma odasından Kia Vaughn’un serbest atışlarıyla dönen ekibimiz, Sevgi Uzun’un üç sayılık isabetiyle skoru 41-53 yaptı. Bu bölümde sayılar üretmesine rağmen savunmada sıkıntılar yaşayan Fenerbahçe Öznur Kablo, üçüncü çeyreği 60-49 önde bitirdi.

Son çeyreğe Sevi Uzun’un üç sayılık basketiyle başlayan Potanın Kraliçeleri, rakibinin serisini de yine Sevgi ile bozdu(57-65). Karşılaşanın bitimine iki dakika kala fark 1 sayıya inince son bölüm oldukça çekişmeli geçti. Satou Sabolly’nin serbest atışlarıyla skoru 64-67’ye getiren Fenerbahçe Öznur Kablo, Cecilia Zandalasini’nin sayıları maçın sonucunu belirledi. Potanın Kraliçeleri, OGM Ormanspor’u 72-64 mağlup ederek ligde 5’te 5 yapmayı başardı.