BASKETBOL

Fenerbahçe Öznur Kablo EuroLeague’de çeyrek finali garantiledi

22 Ocak 2020 Çarşamba 21:06

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, EuroLeague Women’da çeyrek finale yükselmeyi garantiledi.
 
Potanın Kraliçeleri, Euroleague B Grubu 11. hafta maçında Rusya temsilcisi Dynamo Kursk’u konuk etti. Karşılaşmayı 76-55 kazanan Potanın Kraliçeleri 9. galibiyetine imza attı ve normal sezonun bitimine 3 maç kala B Grubu’nda ilk dörtte yer almayı garantiledi.

Alina Iagupova kaydettiği 24 sayıyla maçın skoreri olurken; Cecilia Zandalasini de 23 sayıyla galibiyete önemli katkı verdi.
 
Ülker Metro Enerji Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Yönetim Kurulu Üyemiz Metin Sipahioğlu ile Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Maurizio Gherardini, Takım Menajeri Cenk Renda ve Öznur Kablo Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Balarısı da izledi.
 
Potanın Kraliçeleri maça; Olcay Çakır Turgut, Elizabeth Williams, Laura Nicholls, Cecilia Zandalasini, Alina Iagupova beşiyle başladı.
 
Karşılaşmaya Cecilia Zanalasini ile etkili başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, İtalyan basketbolcunun kaydettiği 9 sayıyla ilk 4 buçuk dakikalık bölümü 9-6 önde geçti. Elizabeth Williams ve Alina Iagupova’nın basketleriyle farkı açan Potanın Kraliçeleri, Kiah Stokes’un son saniye turnikesiyle de ilk periyodu 23-15 önde tamamladı.
 
İkinci periyoda ise Rusya temsilcisi iyi başladı. Dynamo Kursk, Angel McCoughtry’in öncülüğündeki hücumlarından 6 sayı çıkarınca Başantrenörümüz Victor Lapena mola aldı: 25-21. Fenerbahçe Önzur Kablo karşılıklı basketlerin ardından 31-32 geri düşse de ilk yarının son dakikasının içinde Alina Iagupova’nın kaydettiği 5-0’lık seriyle soyunma odasına 37-32 önde girdi.
 
Açılışını Angel McCoughtry’nin yaptığı üçüncü çeyrekğe çok iyi başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, agresif savunmasının yanı sıra; Iagupova ve Zandalasini ile üç sayı çizgisinin gerisinden, Laura Nicholls ile de pota altından sayılar üretti ve rakibine karşı 5 dakikada 15-4’lük üstünlük kurdu: 52-36. Periyodun kalan bölümünde harika savunmasıyla rakibin sayı üretmesini oldukça zorlaştıran Fenerbahçe Öznur Kablo, Iagupova’nın hücumdaki harika performansıyla periyodu 61-44 önde tamamladı.
 
Fenerbahçe Öznur Kablo final periyoduna Zandalasini’nin üçlüğüyle başladı: 64-44. Etkili savunmasını bu periyota da taşıyan Potanın Kraliçeleri, hücumlarında da rakibini domine etmeyi başardı ve karşılaşmayı 76-55 kazandı.

Fotoğraflar: Tolga Ovalı

Basın Fotoğrafları