BASKETBOL

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımızın Yeni Menajeri Arzu Özyiğit oldu

30 Temmuz 2019 Salı 18:12

Yeni sezon planlamaları kapsamında çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımızın yeni menajeri eski basketbolcumuz ve kaptanımız Arzu Özyiğit oldu.

Uzun yıllar boyunca milli formayı da giyen Arzu Özyiğit, Türk basketbolunun yetiştirdiği ve kariyeri şampiyonluklarla dolu olan bir isim olarak göze çarpıyor. 

Basketbola 1984 yılında Adana Botaş’ta başlayan Özyiğit, 6 sene boyunca Fenerbahçemizin forması giydiği dönemde yükselen bir grafik çizerken, bu dönemde takım kaptanlığını da üstlendi ve toplamda kulübümüz çatısı altında 2 Türkiye Şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası, 3 Cumhurbaşkanlığı Kupası başarılarına imza attı.

185 kez milli formayı giyme başarısı gösteren Arzu Özyiğit, 1997 yılında İtalya'nın Bari kentinde düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda gümüş madalya kazanan takımda da yer aldı. 2005 yılında İspanya’da düzenlenen Akdeniz Oyunlarında şampiyonluk yaşayan takımın kaptanlığını yaptı.

Basketbolu bıraktıktan sonra bir süre ümit milli takımı menajerliği yapan Özğiyit, 2015 yılında A Milli Kadın Basketbol Takımımızın da menajerlik görevini üstlendi.

A Milli Kadın Basketbol Takımında görev yaptığı dönemde; 2015 Avrupa Şampiyonası’nda beşincilik elde eden, 2016 yılında Olimpiyat oyunlarına katılma şansı yakalayan, Rio’da çeyrek final oynayan ve 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası’na katılma hakkı elde eden milli takımımızın başarılarında önemli katkıları bulunan Arzu Özyiğit, yeni sezon itibariyle Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımızın menajeri olarak görev yapacak.

Forma giydiği dönemde de nice başarılarda imzası bulunan Arzu Özyiğit’e, sarı lacivertli renkler altında şampiyonluklar dileriz.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ