BASKETBOL

Potanın Kraliçeleri final serisinde 2-1 öne geçti

13 Mayıs 2019 Pazartesi 19:25

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, KBSL play-off final serisi üçüncü maçında Çukurova Basketbol’u konuk etti. Karşılaşmayı 88-70 kazanan Potanın Kraliçeleri, seride 2-1 öne geçti ve şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj elde etti.

Takımımız, 15 Mayıs Çarşamba günü oynanacak serinin dördüncü maçından da galibiyetle ayrılırsa ligdeki 14. şampiyonluğuna ulaşacak.

Metro Enerji Salonu’nda oynanan müsabakayı; Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Turhan Şahin, Mustafa Kemal Danabaş, Burak Çağlan Kızılhan, Metin Sipahioğlu ve Esra Nazlı Ercan takip etti.

Hava atışıyla başlayan mücadelede Takımımızın ilk sayıları Kelsey Plum’dan gelirken; Kia Vaughn farkı 7 sayıya kadar çıkardı(11-4). Oyun hakimiyetini eline alan ve rakibinin kolay sayılar üretmesine engel olmayı başaran Potanın Kraliçeleri, Kaptan Birsel’in iki sayılık isabetiyle çeyreği 21-13 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Ayşe Cora’nın basketiyle başlayan Takımımız, rakibi karşısında farkı çift hanelere çıkardı(24-13). İlk beş dakikada rakibini az sayıda tutarak Zandalasini ve Kiah Stokes ile sayılar üreten Potanın Kraliçeleri rakibine 21 sayı fark attı. Çeyreğin son dakikalarında Çukurova Basketbol Pelin Derya Bilgiç ile sayılar bulsa da Takımımız Kelsey Plum’ın serbest atış çizgisinde bulduğu basketlerle soyunma odasına 46-28 önde giden taraf oldu.

İlk yarıda gösterdiği performansı devam ettiren Fenerbahçemiz, üçüncü çeyreğe Kelsey Plum’ın sayılarıyla başladı. Tuğçe Canıtez ve Özge Yavaş’ın sayılarıyla çeyreğe nokta koyan Potanın Kraliçeleri, üçüncü periyotu da 73-53 önde bitirdi.

Dördüncü çeyreğe de etkili başlayan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, art arda bulduğu sayılarla Çukurova Basketbol’un farkı kapatmasına izin vermedi ve mücadeleden 88-70 galip ayrıldı. Takımımızın en skorer oyuncusu 27 sayıyla Kelsey Plum olurken; Kaptan Birsel Vardarlı Demirmen 18, Cecilia Zandalasini ve Kia Stokes 11’er sayıyla çift hanelere ulaştı.

3 galibiyete ulaşacak takımın şampiyon olacağı seride 4. Maç Çarşamba günü saat 17.45’te Fenerbahçe Ülker Metro enerji Salonu’nda oynanacak.
 
Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları