BASKETBOL

Potanın Kraliçeleri çeyrek final serisinde 1-0 öne geçti

17 Nisan 2019 Çarşamba 21:26

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, KBSL play-off çeyrek final serisi ilk maçında Beşiktaş’ı konuk etti. Potanın Kraliçeleri, rakibini 105-80 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti. Sarı Lacivertliler, 20 Nisan Cumartesi günü Akatlar Spor Salonu’nda oynayacağı maçı kazanması halinde adını yarı finale yazdıracak. Takımımızın en skorer oyuncusu ürettiği 25 sayıyla Kelsey Plum olurken; onu 21 sayıyla Cecilia Zandalasini takip etti.

Metro Enerji Salonu’nda oynanacak karşılaşmayı; Başkan Vekilimiz Semih Özsoy,Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş ve Metin Sipahioğlu da izledi.

Devre arasında yapılan şut yarışmasını kazanan taraftarımız imzali Kelsey Plum forması kazandı.

Potanın Kraliçeleri parkeye; Birsel Vardarlı Demirmen, Kelsey Plum, Tuğça Canıtez, Kia Vaughn ve Anastasiya Verameyanka beşiyle çıktı.

Hava atışıyla başlayan mücadelenin ilk sayıları Kia Vaughn’dan gelirken; Kelsey Plum ile fark 8’e çıktı ve Fenerbahçemiz televizyon molasına 13-5 önde girdi. Mola dönüşünde de çizgiye gelen Tuğçe’nin serbest atışlarıyla etkili oyununa devam eden Potanın Kraliçeleri, Verameyenka ile ilk çeyreğin sonucunu belirledi: 29-14

İkinci çeyreğe Ayşe Cora’nın üç sayılık isabetiyle başlayan Fenerbahçemiz, Tuğçe ile farkı 20 sayıya kadar çıkardı(36-16). Özge Yavaş’ın orta mesafeden bulduğu isabetle skoru 45-18’e getiren Potanın Kraliçeleri, soyunma odasına 49-28 önde tamamladı.

Üçüncü çeyreğe üçlükle başlayan Beşiktaş’a Ayşe Cora ile cevap veren Potanın Kraliçeleri, rakibine farkı kapatma şansı tanımadı ve etkili hücum organizasyonlarıyla çeyreği 78-56 önde bitirdi. Son çeyreğe 22 sayılık avantajla giden Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, başından sonuna kadar üstün götürdüğü mücadeleden 105-80 galip ayrılarak çeyrek final serisinde 1-0 öne geçti.

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları