BASKETBOL

Kiah Stokes 14/16’nın konuğu oldu

05 Şubat 2019 Salı 17:10

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımızın Amerikalı pivotu Kiah Stokes, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 14/16 programına katıldı. Oyuncumuzun açıklamalarından derlediklerimiz şöyle;

"Kurallardan dolayı sezonun başlangıcını kaçırdım. Sonrasında sakatlık yaşadığım dönem oldu. Kursk maçını kaybetmemize rağmen iyi oyunumuzu ve ritmimiz korumak için Bodrum maçına çıkmıştık. Fikstür zor ama her zaman basketbolumuza odaklanmalıyız. 

Geçen yılki şampiyonluğu yenilemek istiyoruz. Takımımıza iyi isimler katıldı. Aynı şekilde bu durum rakiplerimiz içinde geçerli. Bu hafta Hatay ve İstanbul Üniversitesi ile karşılayacağız. Cumartesi günü İstanbul Üniversitesi ile oynayacağımız maçın benim için önemi; annem de İstanbul’a gelecek ve maçı izleme şansı olacak.

Kursk’a karşı oynadığımız iki maçta da galibiyete çok yaklaşmıştık. Sezon içinde bir daha karşılaşırsak onları yenebileceğimizi düşünüyorum.

Fenerbahçe’de olmak çok güzel. Kulübü, takımı ve herkesi çok seviyorum. Türkiye’deki kariyerime Beşiktaş ve Botaş’la başlamıştım. O takımlarda Fenerbahçe’ye karşı oynarken üstümüzde hep bir baskı vardı ve çünkü Fenerbahçe’nin en iyi takım olduğunu biliyorduk.

Her zaman babamın kızı oldum. Onun gibi olmak çok istedim. Babam bir gün sordu ve bana ’Baban gibi basketbolcu olmak istiyor musun?’  dedi. Ben de evet dedim. Daha sonra bunun için yetiştim. 41 numarayı babamdan dolayı giyiyorum. Şu ana kadar iyi gitti, babamın da kariyeri gayet iyiydi."

Yazmaya olan ilgiliyse alakalı da açıklamalar yapan Kiah Stokes, Fenerbahçemizin desteklediği HeForShe projesine ilişkin, “Bununla alakalı gurur duydum. Muhteşem bir şey. Fenerbahçe’de toplumsal cinsiyet eşitliğiyle ilgili HeForShe projesini yürüttüğü için gurur duyuyorum.” dedi.

Geçen sezonun ribaund kraliçesi olmasıyla alakalı ise Kiah Stokes, Geçen sezonu ribaund kraliçesi olarak tamamlamak güzel bir başarı. Takımın bir parçası olmaya devam etmek dışında ekstra yaptığım bir şey yoktu. Her zaman atletizm meziyetleri olan, ribaund içgüdüsü olan bir oyuncuydum. Bu benim oynadığım takımlardaki rolüm.” diye konuştu.

Birleşik Amerikalı pivot Kiah Stokes basketbol dışındaki hayatı ile ilgili de özel açıklamalarda bulundu.

Fotoğraflar: Burak Saltık