BASKETBOL

Dynamo Kursk 54-73 Fenerbahçe Öznur Kablo

06 Kasım 2019 Çarşamba 20:36

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, FIBA Euroleague B Grubu dördüncü hafta maçında Rusya ekibi Dynamo Kursk’a konuk oldu. Potanın Kraliçeleri, Sport Concert Complex'in ev sahipliği yaptığı karşılaşmayı 73-54 kazanarak üçüncü galibiyetini aldı.

Takımımızın en skorer oyuncusu 28 sayıyla Alina Iagupova olurken; onu 19 sayıyla Elizabeth Williams takip etti. Olcay Çakır Turgut 9, Anna Cruz 8, Cecilia Zandalasini 5, Tuğçe Canıtez ve Kiah Stokes ise 2'şer sayı üretti. 28 sayı, 8 asist, 4 ribaund ve 41 verimlilik puanıyla oynayan Alina Iagupova ise maçın MVP'si seçildi.

Victor Lapena yönetimindeki Ekibimiz maça; Olcay Çakır Turgut, Alina Iagupova, Cecilia Zandalasini, Tuğçe Canıtez ve Elizabeth Williams beşiyle başladı.

Takımımızın ilk sayıları Olcay Çakır Turgut’tan gelirken; Alina Iagupova’nın üçlüğüyle ekibimiz 5-9 öne geçti. Bu bölümde Elizabeth Williams ile hücum ribaundları alarak sayıya çevirmeyi başaran Fenerbahçe Öznur Kablo, Alina Iagupova ile farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Hem hücumda hem de savunmada etkili bir oyun sergileyen Potanın Kraliçeleri, ilk çeyreği 16-27 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Alina Iagupova’nın üç sayılık isabetiyle başlayan Takımımız, Anna Cruz ile farkı 15 sayıya kadar çıkardı(18-33). Bu bölümde savunmada sorunlar yaşayan Fenerbahçe Öznur Kablo, rakibin sayılarına engel olamayınca fark 6 sayıya kadar düştü(33-39). Iagupova ve Elizabeth Williams’ın harika oyunuyla iki sayılık isabeti bulan Potanın Kraliçeleri, soyunma odasına 35-41 önde giden taraf oldu.

Soyunma odasından Alina Iagupova’nın sayılarıyla dönen Fenerbahçe Öznur Kablo, Elizabeth Williams ile skoru 37-45 yaptı. Savunmada gösterdiği etkili performansıyla rakibini de az sayıda tutmayı başaran Takımımız, üçüncü çeyreği de Alina Iagupova’nın üç sayılık isabetiyle 41-58 önde tamamladı.

Son çeyreğe Olcay’ın basketiyle başlayan Potanın Kraliçeleri, Anna Cruz’un üç sayılık isabetiyle skoru 47-63’e getirdi. Fenerbahçe Öznur Kablo, başından sonuna kadar önde götürdüğü karşılaşmadan 73-54 galip ayrıldı.

Basın Fotoğrafları