BASKETBOL

Sopron Basket 62-60 Fenerbahçe Öznur Kablo

24 Ekim 2019 Perşembe 20:55

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, FIBA Euroleague B Grubu ikinci hafta maçında Macaristan deplasmanında Sopron Basket ile karşılaştı. Takımımız, Sopron şehrindeki Novomatic Arena’da oynanan mücadeleden 62-60 mağlup ayrıldı.

Victor Lapena yönetimindeki Takımımız maça; Anna Cruz, Alina Iagupova, Cecilia Zandalasini, Kiah Stokes ve Elizabeth Williams ile başladı.

Karşılaşmaya 5-0’lık seriyle başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, rakibinin art arda sayılar üretmesine engel olamayınca skor fark ikiye indi(7-9). Anna Cruz ve Alina ile sayılar üreten takımımıza Sopron Basket de karşılık verince ilk çeyrek 11-11 sona erdi.

İkinci çeyreğe iyi başlayan taraf Fenerbahçe Öznur Kablo olurken; Alina Iagupova’nın üç sayılık isabeti farkı çift hanelere çıkardı(13-23). Ancak bu dakikalarda savunmada zorluklar yaşayınca fark da Tina Jovanovic’in sayısıyla bire kadar indi. Son bölümde de Kiah Stokes’un isabetiyle skoru 22-25 yapan Fenerbahçe Öznur Kablo, soyunma odasına 25-24 önde giren taraf oldu.

İkinci yarıya Kiah Stokes’un basketleriyle başlayan Takımımız, Sopron Basket’in yakaladığı seriye engel olamadı ve 33-27 geriye düştü. Zandalasini’nin isabetiyle oyuna tekrar ortak olan Takımımız, savunmada istediği oyunu ortaya koyamayınca sayı üretmekte de zorlandı ve üçüncü çeyreği 46-37 geride tamamladı.

Son çeyreğe Alina Iagupova’nın üç sayılık basketiyle başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, Zandalasini’nin basketiyle farkı eritti ve durumu 53-53’e getirdi. Takımımız, son dakikaları oldukça çekişmeli geçen müsabakadan 62-60 mağlup ayrıldı.

Basın Fotoğrafları