BASKETBOL

Fenerbahçe Öznur Kablo 62-59 Hatay BŞB

27 Ekim 2019 Pazar 19:14

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin üçüncü haftasında Hatay Büyükşehir Belediyespor’u konuk etti. Potanın Kraliçeleri, mücadeleden 62-59 galip ayrılarak ligde 3’te 3 yaptı. Takımımızın en skorer oyuncusu 13 sayıyla Cruz olurken; Olcay ve Iagupova 9, Williams ve Esra 8, Zandalasini 7, Stokes 4, Ayşe ve Tuğçe ise 2'şer sayı üretti.

Metro Enerji Salonu’nda oynanacak karşılaşmayı; Yönetim Kurulu Üyelerimiz Metin Sipahioğlu ve İlker Dinçay ile Öznur Kablo Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Balarısı ve Kadın Basketbol Takımımızın eski kaptanı Birsel Vardarlı Demirmen de takip etti.

Başantrenörümüz Victor Lapena yönetimindeki Fenerbahçe Öznur Kablo maça; Elizabeth Williams, Olcay Çakır Turgut, Sevgi Uzun, Tuğçe Canıtez ve Alina Iagupova beşiyle başladı.

İlk çeyreğe 7-0’lık seriyle başlayan taraf konuk ekip olurken; Fenerbahçe Öznur Kablo Lapena’nın molasından Olcay Çakır Turgut’un sayılarıyla döndü. Son üç dakikaya 6-16 geride giren Potanın Kraliçeleri, Kiah Tokes ve Ayşe Cora ile farkı 4 sayıya kadar kadar düşürdü ve çeyreğin sonucunu belirledi: 14-18

İkinci çeyreğe Olcay’ın sayısıyla başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, Hatay’ın 5-0’lık serisine engel olamayınca fark da 6 sayıya çıktı(18-23). Alina Iagupova’nın turnikesiyle skora ortak olan Takımımız, Elizabeth Williams ile farkı 1’e indirdi(22-23). Televizyon molasına 22-25 geride giren Potanın Kraliçeleri, Anna Cruz ile farkı eritmeye çalışsa da soyunma odasına 27-32 geride gitti.

Üçüncü çeyreğe Elizabeth Williams’ın sayılarıyla başlayan Takımımız, Alina Iagupova’nın üçlüğüyle skoru 32-32’de eşitledi. Williams ile öne geçen Fenerbahçe Öznur Kablo skor avantajını eline almayı başardı(34-32). Bu bölümde etkili bir oyun sergileyerek rakibin direncini kıran Ekibimiz, çeyreği 42-38 önde tamamladı.

Potanın Kraliçeleri, son 10 dakikalık bölüme Olcay’ın üç sayılık isabetiyle başladı. Esra Ural Topuz ile farkı 7 sayıya kadar çıkaran Fenerbahçe Öznur Kablo, rakibe mola aldırdı. Moladan Zandalasini’nin basketleriyle dönen Ekibimiz, Kiah Stokes ile farkı maç boyunca ilk kez çift hanelere çıkardı(58-47). Rakibimiz, 4-0’lık bir seri yakalasa da Potanın Kraliçeleri etkili hücum organizasyonları üreterek farkın kapanmasına izin vermedi(60-53). Son bölüme skor avantajı elinde giren Fenerbahçe Öznur Kablo, mücadeleden 62-59 galip ayrıldı ve ligde 3’te 3 yaptı. Potanın Kraliçeleri, galibiyeti kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlarımızla kutladı.

Fotoğraflar: Tolga Ovalı

Basın Fotoğrafları