BASKETBOL

Adana Basketbol 56-85 Fenerbahçe Öznur Kablo

19 Ekim 2019 Cumartesi 17:00

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ikinci hafta maçında Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, deplasmanda Adana Basketbol ile karşılaştı. Ekibimiz, Atatürk Spor Salonu’nda oynanan maçtan 85-56 galip ayrılarak ligde 2’de 2 yaptı.Takımımızın en skorer oyuncusu 18 sayıyla Elizabeth Williams olurken; Alina Iagupova 17, Kiah Stokes ise 16 sayı üretti.

Başantrenörümüz Victor Lapena yönetimindeki Fenerbahçe Öznur Kablo karşılaşmaya; Olcay Çakır Turgut, Alina Iagupova, Cecilia Zandalasini, Kiah Stokes ve Elizabeth Williams beşiyle başladı.

İlk çeyreğe Kiah Stokes’un sayılarıyla başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, Elizabeth Williams’ın art arda ürettiği sayılarla skoru 10-15’e taşıdı. Olcay Çakır Turgut’un üç sayılık isabetiyle farkı çift hanelere çıkaran ekibimiz, ilk çeyreği 23-14 önde tamamladı.

Elizabeth Williams ile sayılar bulmaya ikinci çeyrekte de devam eden Fenerbahçe Öznur Kablo, Alina Iagupova ile skoru 16-32 yaptı. Adana Basketbol, takımımızın önde uyguladığı baskıya direnç gösteremeyince Potanın Kraliçeleri Cecilia Zandalasini’nin iki sayılık isabetiyle farkı 20’li hanelere çıkardı ve soyunma odasına 48-28 önde girdi.

İkinci yarıya Olcay Çakır Turgut’un sayılarıyla başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, Alina Iagupova’nın üçlüğüyle skoru 33-57 yaptı. Hücumda ve savunmada etkili bir performans ortaya koyan Takımımız, üçüncü çeyreği de 64-40 önde bitirdi.

Dördüncü çeyrekte de oyun üstünlüğünü devam ettiren Fenerbahçe Öznur Kablo, Alina Iagupova ve Ayşe Cora’nın sayılarıyla skoru 50-78’e getirdi. Başından sonuna kadar etkili bir oyun sergileyen Kadın Basketbol Takımımız, karşılaşmadan 85-56 galip ayrıldı.