BASKETBOL

Giorgia Sottana 14/16 programına katıldı

22 Ocak 2019 Salı 16:01

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımızın İtalyan oyuncusu Giorgio Sottana, FBTV’de yayınlanan 14/16 programının konuğuydu.

Sezonun ilk yarısının değerlendirmesini yapan Sottana, son bir ayda takım olarak çok iyi gelişme kaydettiklerini belirterek,“Adana’ya karşı ciddi ve kararlı bir galibiyet almak istemiştik. Çünkü sezonun ilk bölümünde onlara karşı oynadığımız maçı kaybetmiştik. Bu bakımdan Adana maçı çok önemliydi. Sezonun bu aşamasında yani Ocak-Şubat ayları gibi form tutmak ve oyununuzu ileriye götürmek çok önemli. Çünkü bütün kulvarlardaki asıl hedeflediğiniz bölümler de yaklaşıyor. EuroLeague Women play-offl'arı, Türkiye Ligi play-off'ları ve Türkiye Kupası gibi.” dedi.
 

Kadınlar EuroLeague 10. hafta mücadelesinde 24 Ocak Perşembe günü oynayacakları Sopron Basket mücadelesi hakkında da konuşan Sottana, “Sopron tabii ki çok iyi bir takım. Hafızamız, Sopron’un geçen yıl EuroLeague Eight  aşamasında bizim Final-Four’a gitmemizi engelledikleri için bu konu da taze. Hedefimiz Sopron’a karşı galibiyet alarak onlardan daha iyi bir takım olduğumuzu kanıtlamak. Sopron’u yenmek için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

Pazar günü oynayacağımız Galatasaray derbisi hakkında da düşüncelerini paylaşan Giorgia Sottana, Fenerbahçe camiası için bu maçın ne kadar önemli olduğunu bildiklerini belirtti ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

İki kulübün arasındaki tarihi rekabetten dolayı Galatasaray derbisinin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Galatasaray bence iyi bir takım ama biz onlardan daha iyi olduğumuzu her fırsatta gösteriyoruz diye düşünüyorum.

Bireysel performansı ve takım hakkında konuşan başarılı oyuncumuz, basketbol dışındaki hayatı ile ilgili de özel açıklamalarda bulundu.

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Haberin diğer fotoğrafları

/