BASKETBOL

Potanın Kraliçeleri TTT Riga deplasmanında

12 Aralık 2018 Çarşamba 22:36

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar Euroleague B Grubu 6. hafta maçında Letonya temsilcisi TTT Riga’ya konuk olacak. 13 Aralık Perşembe günü Olympic Sports Centre’da oynanacak karşılaşma TSİ 20.30’da başlayacak ve Fenerbahçe Tv ekranlarından naklen yayınlanacak.

Valerie Garnier yönetimindeki Potanın Kraliçeleri, Euroleague B Grubu ilk maçında Olimpiakos ile deplasmanda karşılaşmış ve mücadeleyi 9 sayı farkla 63-54 kazanmayı başarmıştı. B Grubu ikinci maçında İspanya temsilcisi Perfumerias Avenida ile karşılaşan Takımımız normal süresi 75-75 biten mücadeleden ise 88-82 mağlup ayrılmıştı. B Grubu’nun 3. haftasında ise Macaristan ekibi Sopron Basket’i konuk eden Potanın Kraliçeleri, rakibini 69-67 mağlup etmeyi başardı. Dördüncü haftada ise Fenerbahçemiz, Dinamo Kursk'e 64-63 mağlup oldu. 5.hafta maçındaysa Hatay Büyükşehir Belediye’yi, Metro Enerji Salonu’nda 87-74 mağlup eden takımımız, 8 puanla 4.sırada yer alıyor.

Rakibimiz TTT Riga ise Avrupa Ligi’ne Reyer Venezia ile oynadığı ön eleme maçı sonrasında katıldı. Grupta Hatay BŞB., Carolo Basket ve Olympiacos’u yenen, Perfumerias Avenida ve Dynamo Kursk’a ise mağlup olan TTT Riga, takımımızla aynı puana sahip.

Kadınlar Euroleague’de 14 hafta sürecek olan grup aşaması 20 Şubat’ta oynanacak maçlarla sona erecek. Gruplarını ilk dört sırada bitiren takımlar, iki galibiyete ulaşacak ekibin Final Four’a yükseleceği play-off turunda karşılaşacak.

Kadınlar Euroleague’de şampiyonun belli olacağı Final Four organizasyonu 12-14 Nisan tarihleri arasında yapılacak.