BASKETBOL

Fenerbahçe 87-74 Hatay Büyükşehir Belediyespor

05 Aralık 2018 Çarşamba 20:57

Kadınlar Euroleague B Grubu 5. hafta maçında Hatay Büyükşehir Belediyespor’u konuk eden Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, rakibini 87-74 mağlup etti ve Euroleague’deki 3. galibiyetine imza attı.

Zandalasini kaydettiği 19 sayıyla maçın skoreri olurken; Kelsey Plum 15, Giorgia Sottana da 10 sayıyla çift hanelere ulaştı.

Metro Enerji Spor Salonu’nda oynanan maçı Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Yönetim Kurulu Üyelerimizden Metin Şen, Mustafa Kemal Danabaş ve Metin Sipahioğlu ile Erkek Basketbol Takımımızın Genel Menajeri Maurizio Gherardini de izledi.

Hatay Büyükşehir Belediyespor karşısında koç Valerie Garnier parkeye Kelsey Plum, Bria Hartley, Cecilia Zandalasini, Kia Vaughn, Anastasiya Verameyenka beşini sürdü.

Mücadeleye Vaughn ile Zandalasini’nin kaydettiği 4-0’luk seriyle başlayan Takımımız, 6-6 eşitliğin ardından Hartley ve Verameyenka’nın da sayı katkısıyla skoru 10-6 yapınca konuk ekipten mola geldi. Mola dönüşü Vaughn ile boyalı alanı iyi kullanan ekibimiz, Alexis Jones’ı durdurmakta zorlanınca fark 2 sayıya indi ve koç Valerie Garnier’den mola geldi. Mola dönüşü karşılıklı sayılarla süren oyunda ilk periyot 22-17 Fenerbahçemin üstünlüğüyle tamamlandı.

İki takımın da ilk hücumlarından faydalanamadığı ikinci periyotta daha tempolu bir oyun sergileyen Potanın Kraliçeleri, Zandalasini’nin basketinin ardından Birsel’in dış atışlarıyla skoru çift hanelere çıkararak rakibine mola aldırdı: 29-19. Moladan Sottana’nın üçlüğüyle dönen ekibimiz, farkın 6 sayıya inmesinin ardından rakip basketlere Plum, Hartley ve Tuğçe’nin kaydettiği üçlüklerle yanıt vererek farkı tekrar çift hanelere yükseltti: 46-32.Hatay Büyükşehir Belediyespor’un son bölümdeki 6-0’lık serisinin ardından soyunma odasına 46-38’lik skorla gidildi.

İkinci yarıya istediği başlangıcı yapamayan Valerie Garnier’in öğrencileri, üçüncü periyottaki ilk sayılarını Bria Hartley ile kaydetti: 48-41. Bu bölümün ardından farkın 1 sayıya indiği zorlu karşılaşmada Stokes’un serbest atışlarının ardından Plum’ın üçlüğüyle farkı tekrar açan Potanın Kraliçeleri, skoru 59-52 yapınca rakipten mola geldi. Molanın ardından Plum ve Zandalasini ile hızlı hücumları değerlendiren Fenerbahçemiz, final periyoduna 66-55 önde girdi.

Dördüncü periyoda çok iyi başlayan Takımımız, Vaughn, Verameyenka ve Plum ile farkı 14 sayıya çekti: 69-55. İlerleyen dakikalarda agresif savunmasıyla rakibine kolay sayı şansı vermeyen Potanın Kraliçeleri, hücumlarında ise Kelsey Plum, Cecilia Zandalasini ve Giorgia Sottana ile fark yarattı ve maçı 87-74 kazandı.

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları