BASKETBOL

Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ve oyuncularımız, Alba Berlin galibiyetini değerlendirdi

03 Şubat 2023 Cuma 23:43

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın, EuroLeague’de Alba Berlin’i 101-86’yla geçtiği mücadelenin ardından Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ile oyuncularımız Johnathan Motley ve Dyshawn Pierre açıklamalarda bulundu.

Başantrenörümüz Dimitris Itoudis: Bu akşam daha iyi takımdık

Karşılaşmayı değerlendiren Başantrenörümüz Dimitris Itoudis, “Takımı tebrik ediyorum. Bu akşam daha iyi takımdık. Onların değişken savunmasına rağmen hücumda çözümlerimizi bulduk. Nigel ve Dyshawn Pierre maçın başında oyunun tonunu belirlemiş oldu. İlk yarıda hücumda çok iyiydik ama savunmada düzeltilmesi gereken şeyler vardı. Devre arasında bunları konuştuk. Açık sahada onların hücumlarını bir şekilde kontrol etmemiz gerekiyordu. Bunun üzerine çalıştık ve üçüncü çeyrekte sadece 13 sayı kaydettiler ve bunu da başarmış olduk. Takımı tebrik ederim.” dedi.

Başantrenörümüz Dimitris Itoudis, Carsen Edwards ve Nigel Hayes-Davis’in performanslarını şu şekilde değerlendirdi:
Carsen, artık bir noktada ilerliyor, umarım çok fazla iniş çıkışları olmaz. Sonuçta Avrupa’da çaylak pozisyonunda ve ilk defa bu oyuncularla oynuyor, ilk defa bu hakemlerle, bu atmosferle tanışıyor. Bu şekilde devam etmesini umuyoruz. Nigel, iki farklı pozisyonda oynuyor, bazen de 3 olabiliyor. Sezon başında kullandığımız kadroyla başladık aslında. Savunmada da hücumda da Nigel çok önemli bir oyuncu, üçlüklerde olsun, bloklarda olsun ve birçok oyuncuya da yol açıyor, yol gösteriyor. Ama aynı zamanda Wilbekin de çok önemli, özellikle yaratıcı oyun kuruculara karşı baskı yaratıyor ve takımdaki diğer kişilere destek olabilmek için kendi özelliklerinden fedakarlık da yapıyor.

Galibiyette çok fazla sayıda oyuncunun katkısının oluşunu değerlendiren Başantrenörümüz, “Bu ritimde çok fazla idman yapma şansımız olmuyor. Videolar izliyoruz, bu da idman gibi oluyor. Olympiacos maçını izledik ve hücumda alanımızı daha iyi kullanmamız gerektiğini gördük. Bu alanda Olympiacos’ta kötüydük. Nick Calathes’in katkıda bulunabilmesi için hücumda alana ihtiyacı var. Alba Berlin ve diğer takımlara tabii ki saygılıyız ama bir önceki maçta Final Four takımına karşı oynadık. Herkesin katkısı gerçekten çok önemli. Skor düşse de efor hep devam etti. Topu çok iyi kullanan ve geçiş hücumları olan bir takıma karşı oynadık. 27 asistleri olmasına rağmen maçı farkla bitirdik. Serbest atışlarda %83 oranımız vardı. Bu sıralamada sonuncu olduğumuz bir durumdu. Bu konuda çalıştık, bu da bizim için önemli.” diye konuştu.

Başantrenörümüz Itoudis, THY EuroLeague’deki sıralamaya dair soruya şu cevabı verdi:
EuroLeague’de her maç çok önemli; her dakika, her saat önemli. Hazırlanmak için bazen iki gününüz oluyor ki bu sefer bizim öyleydi. Ama bazen de bir günümüz oluyor. Tabii ki çok yüksek seviyede oynanan bir lig.” 

Oyuncularımız Johnathan Motley ve Dyshawn Pierre ise maçın ardından şöyle konuştu:

Johnathan Motley: Diğer maçlara oranla daha iyi başlamaya odaklanmıştık

Diğer maçlara oranla daha iyi başlamaya odaklanmıştık. İyi başladığımız maçlarda ikinci, üçüncü çeyrekler iyi gidiyor. Bugüne iyi başlamak istedik, bu açıdan da iyi bir iş başardık. Topları dolaştırmak, isabetli atışlar kaydetmek önemliydi. 101 sayı attık ve bu maçlarda herkesin katkı verdiğini görmek önemlidir. Çift hanelere çıkan birkaç oyuncumuz var. Herkes topa dokundu, herkesin bir katkısı oldu. Tempoyu ayarlarken de herkesin katılım gösterdiğini söyleyebiliriz.

Dyshawn Pierre: Savunma açısından çok iyi bir takıma karşı hücum açısından iyiydik

Güzel bir geri dönüş oldu. Herkes katkıda bulundu. Kötü gidişe bir dur dedik. Savunma açısından çok iyi bir takıma karşı hücum açısından iyiydik."