BASKETBOL

Fenerbahçe Beko’nun Bitci Erkekler Türkiye Kupası’ndaki rakibi; Frutti Extra Bursaspor

23 Ocak 2023 Pazartesi 14:37

Bitci Erkekler Türkiye Kupası çeyrek final eşleşmesinde rakibimiz Frutti Extra Bursaspor oldu. 14 ya da 15 Şubat 2023 tarihinde tek maç üzerinden oynanacak çeyrek final müsabakalarının ardından, yarı finalist ekipler Dörtlü Final organizasyonu için Konya’da bir araya gelecek.

Bitci Erkekler Türkiye Kupası kura çekimi Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapıldı. Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmalar sonucunda, ilk 8 sırada yer alan; Fenerbahçe Beko, Türk Telekom, Pınar Karşıyaka, Anadolu Efes, Frutti Extra Bursaspor, Bahçeşehir Koleji, Darüşşafaka ve Galatasaray Nef Bitci Türkiye Kupası’nda mücadele etme hakkını elde etti. Formata göre ligin ilk yarısını ilk 4’te tamamlayan ekipler (Fenerbahçe Beko, Türk Telekom, Pınar Karşıyaka ve Anadolu Efes) ile ikinci 4’te bulunan takımlar (Frutti Extra Bursaspor, Bahçeşehir Koleji, Darüşşafaka ve Galatasaray Nef) 2 torbaya ayrıldı ve eşleşmeler ile ev sahibi avantajı kura çekimi ile belirlendi.

Yarı finalde Frutti Extra Bursaspor - Fenerbahçe Beko eşleşmesinin galibi, Bahçeşehir Koleji - Anadolu Efes galibiyle mücadele ederken, eşleşmelerin diğer ayağında ise Galatasaray Nef - Türk Telekom galibiyle Pınar Karşıyaka - Darüşşafaka eşleşmesinden gelen takım karşılaşacak.

Çeyrek Final Eşleşmeleri

Frutti Extra Bursaspor – Fenerbahçe Beko
Galatasaray Nef – Türk Telekom
Pınar Karşıyaka – Darüşşafaka
Bahçeşehir Koleji – Anadolu Efes

Dörtlü Final Eşleşmeleri

(Frutti Extra Bursaspor – Fenerbahçe Beko) Galibi (Bahçeşehir Koleji – Anadolu Efes)
(Galatasaray Nef – Türk Telekom) Galibi (Pınar Karşıyaka – Darüşşafaka)