BASKETBOL

Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ve oyuncumuz Metecan Birsen’den maç sonu açıklamalar

28 Ocak 2023 Cumartesi 22:58

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Onvo Büyükçekmece Basketbol’u 82-69 yendiği maçın ardından Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ve oyuncumuz Metecan Birsen Fenerbahçe Televizyonu’na karşılaşmayı değerlendirdi.

Takımı tebrik eden ve oyuncumuz Samet Geyik için ayrı bir parantez açan Başantrenörümüz Dimitris Itoudis, “Oyuncuları ve takımı tebrik ediyorum. Maça fiziksel olarak hazırlanmak için çok vaktimiz yoktu. İlk başta çok iyi değildik ama ikinci yarı düşünce yapımızı değiştirdik. Büyükçekmece çok iyi oynayan takım. Galatasaray, Pınar Karşıyaka ve Anadolu Efes’e karşı 84 sayı ürettiler. Onları 70 sayının altında tutmayı başardık. Samet’in performansı ile ilgili de bir şeyler söylemek istiyorum. Benchten gelen bir isim. Diğer takım oyuncuları da iyiydi ama Samet her zaman kendini formda tutup, rotasyona her zaman hazır” dedi.
 
Karşılaşmada 11 sayı üreten oyuncumuz Metecan Birsen de, “Çok değerli bir galibiyetti. Büyükçekmece ekibinin de iyi bir rakip olduğunu ve tehlike yaratabileceklerini biliyorduk. Özellikle önemli kısa oyunculara sahipler. Onları iyi durduğumuz için maçı kazandık. Asvel maçını kaybettik ama bu galibiyet iyi moral oldu. EuroLeague’de iki maç oynayacağız. Onları da kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz.” diye konuştu.