BASKETBOL

Bitci Baskonia 77-62 Fenerbahçe Beko

24 Mart 2022 Perşembe 00:15

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 31. hafta maçında İspanya temsilcisi Bitci Baskonia’ya konuk oldu. Takımımız, Buesa Arena’nın ev sahipliği yaptığı mücadeleden 77-62 mağlup ayrıldı. Öte yandan ikinci çeyreğin sonunda Calf (Baldır) sakatlığı yaşayan Nando De Colo, maça devam edemedi.

Fenerbahçe Beko, EuroLeague’in 32. haftasında 25 Mart Cuma günü TSİ 23.00’da Barcelona’ya konuk olacak.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız; Nando De Colo, Devin Booker, Dyshawn Pierre, Pierria Henry ve Jehyve Floyd beşiyle parkede yer aldı.

Maça top kaybıyla başlayan Baskonia karşısında ilk sayılarımız Floyd ve Nando De Colo’dan geldi (0-4). Costello ise ev sahibi adına ilk basketi bulan oyuncu oldu (3-4). Devamında Devin Booker ve De Colo’yla üretken bir görüntü çizen Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, 6-9’u buldu. Özellikle dış atışlarda yüksek yüzdeyle oynayan İspanyol temsilcisi, maça denge getirdi (9-9). Alec Peters’la TV molasına 15-14 önde giden Baskonia oldu. Mola dönüşünde uzun bir sakatlık sürecinin ardından bu mücadeleyle birlikte parkelere geri dönen Jan Vesely’nin boyalı alan performansıyla Takımımız, yeniden öne geçti (15-16). Devamında Giedraitis ve Baldwin’le potamızda etkili olan rakip takım, çeyreği 20-19 önde tamamladı.

Kurucs ve Marko Guduric’in karşılıklı basketleriyle başlayan çeyrekte Nando De Colo’dan dış atış katkısı alan Fenerbahçemiz, Dyshawn Pierre’in de skor yüküne ortak olduğu çeyrekte son 5 dakikaya 30-31 önde girdi. Achille Polonara ve Devin Booker’ı da bu bölümde etkili kullanan Takımımız, 5 sayılık bir fark yakaladı (30-35). Bu skor ev sahibi takıma mola aldırırken, mola dönüşünde Guduric-Vesely ikilisiyle farkı 8 sayıya (30-38) çıkaran Erkek Basketbol Takımımız, soyunma odasına da 32-40’lık skorla önde girdi.

Enoch ve Peters’la üçüncü çeyreğe oldukça hızlı başlayan Bitci Baskonia farkı 3 sayıya kadar indirdi (40-43). Jan Vesely ve Pierria Henry’nin skorer kimliğiyle oynadığı bu bölümde üstünlüğümüzü koruduk (43-48). Ancak devamında Giedraitis ve Baldwin’le bir ritim yakalayan Bitci Baskonia, skor üstünlüğünü lehine çevirdi (50-48). Çekişmeli geçen üçüncü çeyrek sonunda final periyotuna 54-53 önde giden taraf Baskonia oldu. Marial Shayok’un dış atışıyla başladığımız son çeyrekte Fontecchio, Peters ve Baldwin’le skor avantajını koruyan Bitci Baskonia, özelikle skor bulmakta ve çeşitlendirmekte zorluk çektiğimiz son çeyrekteki oyunuyla mücadeleden 77-62 galip ayrıldı.

Skor dağılımımız: Vesely 15, Guduric 12, Booker 9, De Colo 8, Pierre 4, Şehmus 4, Henry 3, Shayok 3, Floyd 2, Polonara 2.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.