BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 73-67 Zalgiris Kaunas

20 Ocak 2022 Perşembe 22:32

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 22. hafta maçında Zalgiris Kaunas’ı konuk etti. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan ve özellikle ikinci yarıdaki etkili oyunuyla harika bir geri dönüşe imza atan Takımımız parkeden 73-67 galip ayrıldı. Takımımız böylece THY EuroLeague’deki 9. galibiyetine imza attı.

Karşılaşma öncesi Takım Menajerimiz Cenk Renda, Sarı Mirasımızın önemli parçalarından olan Edgaras Ulanovas’a, kendisi için hazırlanan tasarımı takdim etti.

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ve Yönetim Kurulu Üyemiz Özgür Özaktaç da karşılaşmayı takip etti.

Takımımız maça; Ahmet Düverioğlu, Achille Polonara, Şehmus Hazer, Dyshawn Pierre ve Melih Mahmutoğlu beşiyle başladı.

Maçtaki ilk hücumlarından Ulanovas’ın boyalı alan tercihi sonrası 4-0’ı bularak dönen Zalgiris Kaunas, Mantas Kalnietis ve Lukosiunas’la skoru 9-0’a getirdi. İlk üç dakikalık bölümde skor bulmakta zorlanan Erkek Basketbol Takımımzda perdeyi açan isim Ahmet Düverioğlu oldu. Devamında Melih Mahmutoğlu ve Marko Guduric’le fark 2 sayıya indi (7-9). Bitime 1 dakika kala 4-0’lık bir seri yakalayan Zalgiris Kaunas, çeyreği 7-13 önde tamamladı.

Ulanovas ve Tarık Biberovic’in karşılıklı basketleriyle başlayan ikinci çeyrekte rakibimiz Blazevic ve Kalnietis’in de skor yüküne ortak olmasıyla skoru 10-21’e getirdi. Bu skorla TV molasına gidilirken, mola dönüşünde Dyshawn Pierre, Ahmet Düverioğlu ve Achille Polonara’yla toparlanan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, farkı 5 sayıya indirdi (20-25). Çeyrekte son 1:30’luk bölüme girilirken farkı çift hanelere çıkartan (20-30) Kaunas’ı, Ahmet Düveroğlu-Dyshawn Pierre’le durduran Takımımız soyunma odasına 24-30’luk skorla girdi.

Üçüncü çeyreğe Blazevic ve Lukosiunas’la hızlı başlayan konuk takım, skoru 24-37’ye getirdi. Achille Polonara’yla rakibi durduran Fenerbahçemiz, bu çeyrekteki ilk sayılarını da buldu (26-37). Son beş dakikaya girilirken Devin Booker, Şehmus Hazer ve Marko Guduric’le geri dönüşün sinyallerini veren Fenerbahçemiz, farkı 10 sayıya indirdi (38-48). Bu bölümde savunmada agresif bir görüntü sergileyen Takımımız; Tarık Biberovic ve Şehmuz Hazer’in üç sayı performansıyla da farkı eritmeyi başardı (44-48). Final periyotuna ise 44-51’le önde giden taraf konuk takım oldu.

Final periyotuna Marko Guduric ve Şehmus Hazer’le hızlı başlayan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız farkı 2 sayıya indirdi (49-51).  Bu bölümde Giffey ve Ulanovas’la üretken olan Zalgiris Kaunas, skoru 51-60’a getirse de, Fenerbahçemiz Tarık Biberovic ve Achille Polonara’nın basketleriyle maça ortak oldu (62-62). Maçta son 2:40’luk bölüme 66-64 öne giren Fenerbahçemiz, bitime 25 saniye kala faul çizgisine gelen Devin Booker’ın 2/2’lik performansıyla da 71-67’lik üstünlüğü yakaladı. Özellikle son dakikaları büyük bir çekişmeye sahne olan ve skorer isimlerimizin devreye girdiği maçın kazananı 73-67’lik skorla Fenerbahçemiz oldu.

Skor dağılımımız: Guduric 19, Şehmus 13, Polonara 10, Biberovic 9, Ahmet 9, Booker 6, Pierre 5, Melih 2. 

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları