BASKETBOL

Aliağa Petkim Spor 95-90 Fenerbahçe Beko

16 Ocak 2022 Pazar 20:28

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, ING Basketbol Süper Ligi 17. hafta maçında Aliağa Petkim Spor’a konuk oldu. Takımımız, Enka Spor Salonu’nda oynanan ve normal süresi 82-82 biten mücadeleyi uzatma periyotu sonunda 95-90 kaybetti.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, ligin 15. hafta erteleme maçında 18 Ocak Salı günü Büyükçekmece Basketbol’u konuk edecek.

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic, hastalığı nedeniyle bugünkü karşılaşmada takımımızın başında yer almadı. Bu süreçte yapılan Covid-19 testi negatif sonuçlanan antrenörümüz, semptomları sebebiyle tedbir amaçlı olarak takımdan ayrılarak İstanbul’a döndü. Takımımızın başında Yardımcı Antrenörümüz Goran Bjedov yer aldı.

Öte yandan Jan Vesely, Nando De Colo, Marial Shayok, Danilo Barthel ve Pierria Henry sakatlıkları nedeniyle bu maçta oynayamadı.

Takımımız mücadeleye; Melih Mahmutoğlu, Şehmus Hazer, Dyshawn Pierre, Achille Polonara ve Ahmet Düverioğlu beşiyle başladı.

Gary Browne Ramirez ve Malcolm Thomas’ın 5-0’lık serisiyle maça iyi başlayan Aliağa Petkim Spor’a; Şehmus Hazer ve Achille Polonara’nın 8-0’lık serisiyle cevap veren Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, skoru 5-8’e getirdi. TV molasına 14-10 önde giren taraf İzmir temsilcisi, mola dönüşünde de faul çizgisinden 2/2 yaparak farkı 6 sayıya çıkardı (16-10). Rakibin bu bölümdeki serisine Melih Mahmutoğlu ile nokta koyan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, farkı 4 sayıya indirdi (16-12). Çekişmeli geçen ilk çeyreği önde tamamlayan 21-19’la Aliağa Petkim Spor oldu.

İkinci çeyreğe Marko Guduric’in isabetiyle başlayan Takımımız, 21-21’lik eşitliği yakaladı. Gary Browne Ramirez’le üç sayı çizgisinin gerisini iyi kullanan ev sahibine, Devin Booker’ın smaçlarıyla cevap veren Fenerbahçemiz, 24-25’lik üstünlüğü yakaladı. Çeyrekte son beş dakikanın içine girilirken Daniel Hamilton’dan önemli katkılar alan Aliağa Petkim Spor, soyunma odasına 47-36 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe Devin Booker ve Melih Mahmutoğlu’nun 7-0’lık serisiyle harika bir başlangıç yapan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız farkı 4 sayıya indirirken,  rakibe de erken bir mola aldırdı (47-43). İkinci yarıdaki ilk basketini Sean Armand’la bulan Aliağa Petkim Spor üstünlüğünü korudu (50-43). Son üç dakikalık bölümde Melih Mahmutoğlu ve Devin Booker gibi skorer isimlerin etkili performansıyla skora denge geldi (54-54). Devamında oyuna dahil olan genç oyuncumuz Tarık Biberovic’in üç sayılık isabetiyle Erkek Basketbol Takımımız karşılaşmada 54-57 öne geçse de ev sahibi skora denge getirdi ve dördüncü çeyreğe 57-57’lik eşitlikle geçildi.

Dördüncü periyoda Marko Guduric ve Ahmet Düverioğlu’yla iyi başlayan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, 57-62’lik üstünlüğü yakaladı. Bu çeyrekteki ilk sayılarını Peyton James Aldridge’le bulan İzmir temsilcisi farkı 2 sayıya indirse de (60-62), Takımımız İsmet Akpınar’ın yayın gerisinden bulduğu isabetle farkı 5 sayıya çıkardı (60-65). Son bölümü büyük bir çekişmeye sahne olan mücadelede normal süre 82-82’lik skorla tamamlandı ve uzatma periyoduna gidildi. Uzatma periyotu sonundaysa parkeden 95-90’lık skorla galip ayrılan taraf ev sahibi Aliağa Petkim Spor oldu.

Skor dağılımımız: Melih 16, Booker 16, Guduric 14, Polonara 11, Şehmus 10, İsmet 9, Biberovic 6, Pierre 5, Ahmet 3.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.