BASKETBOL

Anadolu Efes 95-73 Fenerbahçe Beko

05 Haziran 2021 Cumartesi 21:46

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, ING Basketbol Süper Ligi Play-off final serisi ikinci maçında Anadolu Efes’e konuk oldu. Karşılaşmayı 95-73 kaybeden Fenerbahçe Beko, final serisinde 2-0 geri düştü.
 
Üç galibiyet alan takımın şampiyon olacağı final serisinde üçüncü maç 7 Haziran Pazartesi günü 19.30’da Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak.
 
Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Başkanımız Ali Koç, Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sertaç Komsuoğlu, Sevil Zeynep Becan, Metin Sipahioğlu ve Selahattin Baki de izledi.
 
Takımımız maça; Jan Vesely, Melih Mahmutoğlu, Nando De Colo, Danilo Barthel, Marko Guduric beşiyle başladı.
 
Televizyon molasının 12-6’lık skorla geçildiği ilk periyotta 9 sayı geri düşen Takımımız, Nando De Colo, Marko Guduric ve Ahmet Düverioğlu’yla sayılar bularak ilk periyodu 23-19 tamamladı.
 
İkinci periyoda Guduric’in üçlüğüyle başlayan Fenerbahçemiz, Jan Vesely’nin smacıyla öne geçti: 23-24. İlerleyen bölümde Fenerbahçe Beko 32-27 geri düşünce koç Kokoskov’dan mola geldi: (05:55). Mola dönüşü Guduric’in basketleriyle skoru 32-32’de eşitleyen Takımımız, soyunma odasına 41-37 geride gitti.
 
Danilo Barthel’in üçlüğüyle başlayan ikinci yarıda Melih Mahmutoğlu’nun üçlüğüyle skor 43-43’de eşitlendi. Karşılıklı sayıların ardından Takımımız skor tabelasında geri düştü ve üçüncü periyot 64-56 tamamladı.
 
Alex Perez ve Melih Mahmutoğlu’nun üçlükleriyle başlayan dördüncü periyotta fark da 2 sayıya indi: 64-62. Ardından Jan Vesely’nin ikinci teknik faulle oyun dışında kalmasının ardından Anadolu Efes bu hücumdan 4 sayı çıkardı ve skor 68-62 oldu. İki takımın da hızlı hücumlarla sayılar ürettiği karşılaşmada Tarık Biberovic ve Nando de Colo’nun sayılarıyla fark 2 sayıya indi ve ev sahibi ekipten mola geldi: 73-71. Bu molanın ardından Anadolu Efes 5-0’lık seri yakalayınca bu kez koç Kokoskov’dan mola geldi: 78-71. Bitime 3:27 kala Anadolu Efes hücumu sonrası Melih Mahmutoğlu ve Singleton arasında yaşanan gerginlik sonrası hakemler bir süre pozisyonu izledi ve ardından birçok oyuncumuz ve teknik ekip görevlimiz diskalifiye edildi. Karşılaşma 95-73 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sonuçlandı.
 
Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları