BASKETBOL

Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final serisinde ikinci maç

14 Mayıs 2021 Cuma 11:49

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, ING Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında Darüşşafaka Tekfen’e konuk oluyor. 15 Mayıs Cumartesi günü (bugün) 18.15’te Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda oynanacak mücadele Tivibu Spor 2 tarafından canlı yayınlanacak.
 
Fenerbahçe Beko, play-off çeyrek final serisindeki ilk maçı bir uzatma bölümü sonunda 103-91 kazandı. Mücadelenin tamamını önde götüren ve son bölüme önemli bir skor avantajıyla giren ekibimiz, rakibinin son 20 saniyedeki 0-8’lik serisine engel olamayınca, normal süresi 85-85 biten karşılaşmada uzatma bölümü oynandı. Fenerbahçe Beko, bu bölümü 18-6, maçı da 103-91 kazandı. Takımımızda Nando De Colo 31 sayı üretti ve ING Basketbol Süper Ligi’nde kariyer rekorunu kırdı. Melih Mahmutoğlu ve Dyshawn Pierre ise 17’şer sayı buldu. Darüşşafaka Tekfen’de ise Jarmar Gulley ve Andrew Andrews 17’şer sayı üretti.
 
Fenerbahçe Beko, normal sezonda oynanan iki maçtan da galip ayrılmıştı. Ligin ilk yarısında 8 Kasım 2020 tarihinde Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan mücadeleyi Fenerbahçe Beko 90-79 galip tamamladı. Ekibimizde Lorenzo Brown 22, Jan Vesely 17 sayı buldu. Darüşşafaka’da ise Grant Jerrett 24 sayı üretti. Sarı-lacivertliler, ligin ikinci yarısında 28 Şubat tarihinde Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi 64-66 kazandı. Fenerbahçe Beko’da Tarık Biberovic 11, Jarell Eddie ve Kenan Sipahi 10’ar sayı buldu.
 
Fenerbahçe Beko’da Ahmet Düverioğlu ailevi nedenlerden ötürü bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Takımımızda, ilk maç kadrosunda bulunan Tarık Biberovic de sakatlığı nedeniyle süre alamadı ve sporcumuzun durumu ikinci maç öncesinde tekrar değerlendirilecek.
 
Çeyrek final serisinde iki galibiyet alan takım yarı finale yükselecek. Bu seride gerekmesi durumunda üçüncü karşılaşma 17 Mayıs Pazartesi günü Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanacak.
 
Fenerbahçe Beko bu seriyi geçmesi halinde, yarı finalde Pınar Karşıyaka-Türk Telekom eşleşmesinden gelecek takımla karşılaşacak. Bu seride İzmir temsilcisi Karşıyaka'nın 1-0 üstünlüğü bulunuyor.