BASKETBOL

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic, AS Monaco galibiyetini değerlendirdi

02 Aralık 2021 Perşembe 23:36

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic, AS Monaco karşısında alınan galibiyetin ardından düzenlenen basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu:

“Çok önemli bir takım galibiyeti oldu. 6 oyuncu çift hanelerle oynadı. Bir oyuncumuz da (De Colo) tarihe geçti. EuroLeague’de oyuncu verimlilik lideri oldu. Onunla gurur duyuyoruz. Top kayıpları kötü oldu. Bunun izahı yok. Hem hücum hem savunma açısından Henry’i de tebrik ediyorum. İnanılmaz bir oyun kuruculuk yaptı. Guduric de hücumdaki yeteneğiyle çok katkıda bulundu. Vesely birkaç gündür hasta yatıyordu ve idmanlara da katılamıyordu ama en güzel şekilde katkıda bulundu. Mike James’i ikinci yarıda durdurabildik. İlk yarıda inanılmaz iyi oynadı.

5’e 0 oynadığımız bir maç değil bu. Diğer 5’e karşı oynamamız gerekiyor. Eşleşmeleri ona göre yapmamız gerekiyor. Maçı okumamız gerekiyor. Söylediğiniz gibi detaylı bir şey bu. Antrenör olarak her oyuncunun en iyisini ortaya çıkarmam gerekiyor. İyi antrenörlük yapmam gerekiyor. Bugün çok agresif guardları olan bir takıma karşı oynadık. O yüzden üçüncü topu kullanabilen, çevirebilen birine ihtiyacımız vardı. O yüzden Dyshawn Pierre’i çok uzun süre sahada tuttuk.

(De Colo) O bizim liderimiz ve bu akşamki maçta inanılmaz katkı verdiği anlar vardı. Takımı ritme soktu. Genelde onun tarzı olmayan birkaç top kaybı yaptı ama diğer yandan çok önemli bir bireysel başarıya da ulaştı. Tebrik ediyoruz. Çok mücadeleci ve gururlu bir insandır. Çok iyi bir oyuncu. Ona karşı agresif savunma tuzakları kurulur ve hep o yeteneğini kullanarak bunları aşar."