BASKETBOL

Olympiacos 67-65 Fenerbahçe Beko

28 Ekim 2021 Perşembe 22:50

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, EuroLeague’de çift maç haftasının ikinci karşılaşmasında Olympiacos’a konuk oldu. Takımımız, Barış ve Dostluk Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden 67-65 mağlup ayrıldı.

Erkek Basketbol Takımımız, THY EuroLeague’in 8. haftasında 4 Kasım Perşembe günü deplasmanda CSKA Moskova ile karşılaşacak.

Olympiacos karşısında Takımımızın ilk beşini şu isimler oluşturdu:
Dyshawn Pierre, Marko Guduric, Jan Vesely, Devin Booker, Pierria Henry.

İlk hücum hakkını kazanan Olympiacos, Vezenkov ve Dorsey’le maça hızlı başladı (5-0). Takımımız Marko Guduric’le maçta açılışı yaparken devamında Henry’nin basketiyle skor 5-5’e geldi. Papanikolaou ve Devin Booker’ın karşılıklı basketleriyle eşitlik bozulmazken (7-7), devamında faul çizgisine gelen Pierria Henry ile bu bölümde üst üste 4 sayılık bir katkı veren Nando De Colo’yla Takımımız, 11-12’yi yakaladı. Tyler Dorsey ve Kostas Papanikolaou ile bu bölümde rüzgarı arkasına alan ev sahibi skoru 17-12’ye getirdi. Çeyreğin sonunu ise Dorsey ve Nando De Colo’nun karşılıklı basketleri belirledi (19-14).

Vezenkov, Moustapha Fall ve Dorsey’le çeyreğe oldukça hızlı başlayan (23-14) Olympiacos’u; Nando De Colo, Dyshawn Pierre ve Achille Polonara’yla durduran Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, farkı 4 sayıya indirdi (25-21). Mckissic’in isabetiyle 27-21’i yakalayan rakibimize Melih Mahmutoğlu’nun üç sayı çizgisinin gerisinden üst üste bulduğu iki isabetli şutla cevap veren Fenerbahçemiz maça ortak oldu (27-27). Bu bölümde skorer isimleriyle önemli bir seri yakalayan Olympiacos’u, Marko Guduric’in dış isabetiyle durduran Takımımız skoru 40-29’a getirdi. Livio Jean-Charles ve Larentzakis’le oyunu yeniden hızlandıran ev sahibi takım, soyunma odasına 45-34’lük skorla önde giren taraf oldu.

Takımımızın hücumuyla başlayan üçüncü çeyreğin ilk basketi de Fenerbahçe Beko’da Dyshawn Pierre’den geldi ve fark tek hanelere indi (45-36). Vezenkov-Fall ikilisiyle fark yeniden çift hanelere çıkarken; Fenerbahçemiz rakibine Pierria Henry ve Jan Vesely ile cevap verdi (53-42). Fall’la skor bulan Olympiacos’u; Jan Vesely, Henry, Polonara ve Şehmus Hazer’in 11-0’lık serisiyle durduran Erkek Basketbol Takımımız, final periyotuna 2 sayı geride girdi (55-53).

Karşılaşmanın final periyotuna Marko Guduric ve Jan Vesely ikilisiyle harika başlayan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, mücadelede öne geçti (57-60). Serbest atış çizgisine gelen Larentzakis farkı 1 sayıya indirse de (59-60), Takımımız Vesely’nin orta mesafe şutuyla skoru 59-62’ye getirdi. Çeyrekte son dört dakikanın içine 62-62’lik eşitlikle girildi. Takımımız, son dakikaları büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmadan 67-65 mağlup ayrıldı.

Skor dağılımımız: Vesely 14, De Colo 10, Guduric 10, Polonara 9, Henry 8, Melih 6, Pierre 4, Booker 2, Şehmus 2.