BASKETBOL

Başantrenörümüz Igor Kokoskov ve Edgaras Ulanovas’ın maç önü görüşleri

14 Ocak 2021 Perşembe 16:27

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 20. hafta maçında 15 Ocak Cuma günü saat 20.00’da Panathinaikos OPAP’ı konuk edecek. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak bu karşılaşma öncesinde Başantrenörümüz Igor Kokoskov ile oyuncularımızdan Edgaras Ulanovas, açıklamalarda bulundular.

Panathinaikos karşısında kendi oyun planlarına konsantre olmaları gerektiğini ifade eden Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Başantrenörü Igor Kokoskov, “Yaşadıkları zorlu ve koç değişikliğine giden sürece rağmen iyi oynayıp kazanmak için yeterli yeteneği olduğunu gösteren bir rakibimiz olacak. Özellikle son birkaç maçta bunu kanıtladılar. ASVEL’e karşı önemli bir galibiyet aldılar ve kendi liglerinde de kazandılar. İyi ve sağlam bir oyun sergiliyorlar. Bizim önceliğimiz kendi oyunumuza konsantre olmak ve rakibin tüm kozlarına cevap verebilmek olacak. Ancak Nemanja Nedovic’in şu anda Avrupa’da eşleşmesi en zor oyunculardan biri olduğunu da biliyoruz. Gerçekten çok formda. İlk olarak kendi oyun planımıza odaklanmalıyız. Ama aynı zamanda, şu anda Avrupa’nın en iyi hücum oyuncularından biri olan Nedovic’in savunmasına da dikkat etmeliyiz.” dedi.

Edgaras Ulanovas ise “Bizim için çok önemli bir maç. Yoğun bir fikstürden geçiyoruz. Çift maç haftaları her zaman zordur. İyi bir galibiyet aldık, ancak o karşılaşmayı unutmalı ve Panathinaikos’a odaklanmalıyız. Panathinaikos son maçında çok iyi oynadı. Yüksek skor yapabilen oyuncuları var. Özellikle Nedovic ve Papapetrou çok iyi oynuyorlar. Eğer bu mücadeleyi kazanmak istiyorsak konsantre olmalı ve bilhassa savunmada iyi iş çıkarmalıyız.” şeklinde konuştu.