BASKETBOL

Real Madrid 94-74 Fenerbahçe Beko

21 Kasım 2020 Cumartesi 00:45

Turkish Airlines EuroLeague 10. hafta maçında Real Madrid’e konuk olan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Wizink Center’da oynanan mücadeleden 94-74 mağlup ayrıldı.

Erkek Basketbol Takımımızın, Real Madrid karşısındaki en üretken isimlerinden biri olan Danilo Barthel, EuroLeague’de kariyer rekorunu egale ederek 500 sayı barajını aştı.

Takımımız, İspanyol temsilcisi karşısında mücadeleye Lorenzo Brown, Edgaras Ulanovas, Ahmet Düverioğlu, Ali Muhammed ve Danilo Barthel beşiyle başladı.

Tavares ve Ahmet Düverioğlu’nun çıktığı hava atışında hücum hakkını kazanan Fenerbahçemiz, bu hücumdan eli boş döndü. Gabriel Deck’in şutuyla maçtaki ilk basket Real Madrid’den geldi (3-0). Deck ve Tavares’le hem boyalı alandan hem de 3 sayı çizgisinin gerisinden pozisyonlar üreten ev sahibi takım, 7-0’lık üstünlüğü yakaladı. Rakibin 7-0’lık serisine Danilo Barthel, Ali Muhammed ve Ahmet Düverioğlu ile nokta koyan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, skoru 9-7’ye getirdi. TV molasına 10-7’lik üstünlükle giden İspanyol temsilcisi, mola dönüşünde Jaycee Carroll’la 13-7’lik üstünlüğü yakaladı. Çeyreğin bitimine 2 dakika kala farkı çift hanelere (20-9) çıkaran Real Madrid, ilk periyotu da 28-12 önde tamamladı.

Rotasyonda tüm oyuncularımızın şans bulduğu maçın ikinci çeyreğine Danilo Barthel ve Dyshawn Pierre’in 6-0’lık serisiyle iyi başlayan Erkek Basketbol Takımımız, farkı 10 sayıya indirdi (28-18). Ev sahibinin bu çeyrekteki ilk basketiyse Anthony Randolph’tan geldi (31-18). Jarell Eddie ve Danilo Barthel’le hücum ritmini yukarı çeken Fenerbahçemiz, farkı eritme adına ilk 5 dakikalık bölümde önemli işler yaptı. Sahayı açmada ve skor bulmada takımımızın en önemli isimlerinden Danilo Barthel, Lorenzo Brown ve Ali Muhammed’in bitirişleriyle bu bölümde farkı tek hanelere indirdik (43-34). Ev sahibi Real Madrid, bitime 1 dakika kala Alberto Abalde’yle farkı yeniden çift hanelere (47-34) çıkararak soyunma odasında da 49-36’lık üstünlükle girdi.

Üçüncü çeyreğe Facundo Campazzo, Alberto Abalde ve Tavarez’le hızlı başlayan İspanyol temsilcisi, ilk dört dakikayı 58-41 önde geçti. Lorenzo Brown, Danilo Barthel ve Edgaras Ulanovas’la bir direnç gösteren Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, çeyrekte son 3 dakikanın içine 65-48’lik skorla girdi. Final periyotuna ise 72-51’lik skorla önde giden taraf ev sahibi Real Madrid oldu. Karşılaşmanın final periyotuna her iki takım da skorer oyuncularının basketleriyle hızlı başladı. Hücumda Danilo Barthel, Jarell Eddie ve Lorenzo Brown’la etkili olmaya çalışan Takımımızı, Carroll ve Tavares’le durduran ev sahibi Real Madrid, karşılaşmadan 94-74 galip ayrıldı.

Skor dağılımımız: Barthel 22, Brown 18, Pierre 9, A.Muhammed 7, Eddie 6, Melih 5, Ahmet 4, Ulanovas 3.