BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 86-64 ASVEL

14 Ocak 2020 Salı 22:48

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 19. hafta maçında ASVEL’i konuk etti. Karşılaşmayı 86-64 kazanan Fenerbahçe Beko EuroLeague’deki 8. galibiyetine imza attı.
 
Nando De Colo ile Derrick Williams, kaydettikleri 16’şar sayıyla maçın skoreri oldu. Luigi Datome 12, Jan Vesely ile Kostas Sloukas da 10’ar sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.
 
Fenerbahçe Beko çift maç haftasının ikinci karşılaşmasında ise 16 Ocak Perşembe günü 20.45’te Barcelona’yı konuk edecek.
 
Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanan karşılaşmayı Başkanımız Ali Koç, Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt, Sertaç Komsuoğlu ve Metin Sipahioğlu da izledi. Ayrıca yıllarca NBA’de oynayan ve Asvel’in başkanlığını yapan Tony Parker ile Fenerbahçeliliğiyle tanıdığımız televizyoncu Acun Ilıcalı da karşılaşmayı takip etti.
 
Takımımız maça; Thomas Malcolm, Derrick Williams, Luigi Datome, Nando De Colo, Leo Westermann beşiyle başladı.
 
Mücadeleye hücumda iyi başlayan Fenerbahçe Beko, 5-5 eşitliğin ardından Nando De Colo’nun basketleriyle farkı 6’ya yükseltti: 11-5. Derrick Williams, Kalinic ve Sloukas’ın da sayı katkısıyla farkı koruyan Takımımız, periyodu 23-15 önde tamamladı.
 
İkinci periyoda hücumda oldukça agresif başlayan Fenerbahçe Beko, Jan Vesely’nin basketiyle farkı çift hanelere taşıdı: 27-17. Sloukas ve Lauvergne ile farkı açan Takımımız, Vesely ve Westermann’ın da sayı katkılarıyla soyunma odasına 21 sayı farkla 49-28 önde gitti.
 
Üçüncü periyot Fransız ekibinin 9-0’lık serisiyle başladı: 49-37. Seriyi Derrick Williams’ın üçlüğüyle bozan Fenerbahçe Beko, Vesely ve Nando De Colo’yla da farkı korudu: 57-41. Periyodun son hücumda Derrick Williams’la sayılar bulan Fenerbahçe Beko, rakibine mola aldırdı: 62-41. Üçüncü periyot 62-41 Takımımızın üstünlüğüyle tamamladı.
 
Dördüncü periyotta hem hücumda hem de savunmadaki dengeli oyununu sürdüren Fenerbahçe Beko, bu bölümde farkın kapanmasına izin vermedi ve karşılaşmayı 86-64 kazandı.
 
Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları