BASKETBOL

Erkekler Türkiye Kupası’na Katılacak Takımlar Belli Oldu

05 Ocak 2020 Pazar 22:39

ING Basketbol Süper Ligi'nde, 15’inci hafta müsabakalarıyla ilk devre tamamlanırken, Erkekler Türkiye Kupası’nda yer alacak takımlar belirlendi.

Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmalar sonucunda, ilk 8 sırada yer alan; Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe Beko, Galatasaray Doğa Sigorta, Tofaş, Teksüt Bandırma, Darüşşafaka Tekfen ve Türk Telekom, Erkekler Türkiye Kupası’nda mücadele etme hakkını elde etti.

Yeni formata göre ligin ilk yarısını ilk 4’te tamamlayan ekipler (Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe Beko ve Galatasaray Doğa Sigorta) ile ikinci 4’te bulunan takımlar (Tofaş, Teksüt Bandırma, Darüşşafaka Tekfen ve Türk Telekom) 2 torbaya ayrılacak ve eşleşmeler kura çekimi ile belirlenecek. Ayrıca ev sahibi avantajını elde edecek ekip için de bir kura çekimi olacak.

11-12 Şubat 2020 tarihleri arasında tek maç üzerinden oynanacak çeyrek final müsabakalarının ardından, yarı finalist ekipler Dörtlü Final organizasyonu için Ankara’da bir araya gelecek.

14-16 Şubat 2020 tarihlerinde düzenlenecek Dörtlü Final organizasyonunda lig sıralamasında lider olan ekibin çeyrek final eşleşme galibi ile lig dördüncüsünün çeyrek final eşleşme galibi; lig ikincisinin çeyrek final eşleşme galibi ile lig üçüncüsünün çeyrek final eşleşme galibi karşı karşıya gelecek.