BASKETBOL

Fenerbahçe Beko’nun rakibi U-BT Cluj-Napoca

13 Eylül 2019 Cuma 13:42

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, 2019-20 sezonu hazırlıkları kapsamında katılacağı ilk turnuva olan “League of the 4” organizasyonunun birinci maçında ev sahibi Cluj-Napoca ile karşılaşıyor. 14 Eylül Cumartesi günü (yarın) Romanya’da BT Arena’da oynanacak mücadele 20.25’te başlayacak.

Fenerbahçe Beko’nun Romanya kafilesinde Melih Mahmutoğlu, Gigi Datome, Kostas Sloukas, Nando De Colo, Ahmet Düverioğlu ile tedavi ve bireysel çalışma süreci devam eden Jan Vesely yer almıyor.

Takımımız Romanya’da Ali Muhammed, Leo Westermann, Ekrem Sancaklı, Egehan Arna, Efe Ergi Tırpancı, David Sarper Mutaf, Tarık Biberovic, Nikola Kalinic, Berkay Candan, Derrick Williams, Joffrey Lauvergne ve bu süreçte ekibimizin idmanlarında yer alan Vladimir Stimac’tan oluşan kadroyla mücadele edecek.

Turnuvanın maç programı şu şekilde:

14 Eylül Cumartesi:

18.00 Partizan – Mornar Bar
20.25 U-BT Cluj-Napoca – Fenerbahçe Beko

15 Eylül Pazar:

18.00 Yarı Final
20.00 Final

Fenerbahçe Beko’nun turnuvadaki ilk maçını oynayacağı U-BT Cluj-Napoca, turnuvaya ev sahipliği yapacak Cluj-Napoca şehrini temsil ediyor. Turnuva müsabakalarının oynanacağı BT Arena ise yaklaşık 10.000 kapasiteye sahip ve bu salon, 2017 yılındaki Avrupa Şampiyonası maçlarının Romanya ayağına ev sahipliği yapmıştı.

Romanya ekibi, basketbol faaliyetlerine 1947’de başladı ve bu süreçte beş yerel lig şampiyonluğunun yanı sıra üç de Romanya Kupası şampiyonluğuna erişti.

U-BT Cluj-Napoca, geçtiğimiz sezon Romanya Ligi’ni üçüncü sırada noktaladı. Rakibimiz, bu yıl ülkesini Fiba Europe Cup organizasyonunda temsil edecek. Tecrübeli antrenör Dusko Vujosevic tarafından çalıştırılan Cluj’un kadrosunda şu isimler dikkat çekiyor:

Guardlar: Kerron Johnson, Brandyn Curry, Patrick Richard, Artis Ate, Andrei-Sergiu Muresan
Forvetler: Andrei Calnicenco, Nandor Levente Kuti, David Vida, Karlo Zganec, Donatas Tarolis
Pivotlar: Darko Planinic, Rares Uta
Koç: Dusko Vujosevic 

U-BT Cluj-Napoca yaz döneminde oynadığı hazırlık maçlarında şu sonuçları aldı:

KK Dynamic Belgrade 77-72 U-BT Cluj-Napoca
Mega Bemax 98-93 U-BT Cluj-Napoca
Szolnoki Olaj 83-90 U-BT Cluj-Napoca
U-BT Cluj-Napoca 79-82 Buducnost Voli
U-BT Cluj-Napoca 73-82 Gaziantep Basketbol