BASKETBOL

Berkay Candan FB TV’ye konuk oldu

29 Ağustos 2019 Perşembe 16:58

Fenerbahçe Beko’nun yeni isimlerinden Berkay Candan, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 14/16 programına konuk oldu. Berkay Candan’ın açıklamalarından önemli notlar şu şekilde:
 
 
“- Fenerbahçe altyapısından yetiştikten sonra kendimi geliştirmek için farklı yerlere gitmeyi düşündüm. Bunu yaptığım için de çok mutluyum. Kendimi geliştirmeye çalıştım. Hedefim Fenerbahçe’ye gelmekti. Buraya geldiğim için de çok mutluyum. Her basketbolcu en üst seviyede basketbol oynamak ister. Fenerbahçe Beko gibi her sene Final Four’a oynayan ekiplerde yer almayı hedefler. Ben de gittiğim her takımda, oyunumun üstüne koyarak en üst seviyeye yükselmeyi düşündüm. Burada olduğum için çok memnunum, umarım uzun süreler de burada kalırım.

- Şu anda Türkiye’de ve Avrupa’da zirveye oynayan bir takım Fenerbahçe Beko. Organizasyon ve basketbol anlamında şu anda çok üst seviyeye çıkmış bir takım. Umarım ben de bu duruma katkı sağlarım.

- Fenerbahçe Beko’dan teklif gelme sürecinde ilk olarak Erdem Abi (Can) ile konuştum. Bana böyle bir durum olduğundan bahsetti, ben de seve seve geleceğimi söyledim. Bu şekilde gelişti. Aslında doğruyu söylemek gerekirse hiç beklemiyordum. Bir anda oluverdi her şey. Böyle bir teklif geldiğinde zaten hiçbir şey demeye gerek yoktu. 
  
- Zeljko Obradovic ile ilk bir araya gelişimiz gayet güzel ve samimiydi. Bana güvendiğini ve her zaman sahada agresif olmam gerektiğini söyledi. Ben de elimden geldiğince her zaman onun dediklerini yapıp takıma yardımcı olmaya çalışacağımı belirttim. Elbette onunla ilk karşılaştığımda heyecanlandım. Ancak günler geçmeye başladıkça ve birlikte idman yaptıkça daha fazla alıştım.
 
- Ben basketbola kendi başıma, dışarıda oynayarak başladım. Ondan sonra Ülker Spor altyapısına geçtim. O dönemde Fenerbahçe ile birleşme oldu ve 6-7 sene Fenerbahçe Ülker altyapısında oynadım. Ardından profesyonel hayatıma devam ettim ve şimdi de buradayım.
 
- Açıkçası daha önce oynadığım takımlarda bu kadar yoğun bir tempo yoktu. İlk başlarda benim için biraz yorucu olabilir ama dediğim gibi; bu ortama alışmak ve katkı sağlamak için elimden geleni yapacağım. Sezon bitiminde sonra 1-2 hafta ara verdim ve ardından çalışmalarıma hemen başladım. Böyle bir teklif alınca da benim için ayrı bir motivasyon oldu açıkçası. İdmanlarıma daha tempolu ve istekli yaklaşmaya başladım. Benim için çok önemliydi.
 
- Burası benim altyapısında yetiştiğim yer. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’na geldiğimde ister istemez bir özlem oluyordu. Bir gün buraya dönmek açıkçası benim hayalimdi. Bunu başardığım için de çok mutluyum.
 
- Takımımıza birçok önemli isim katıldı. Bu isimlerin hepsi daha önce kendilerini kanıtlamış isimler. Bu oyuncularla antrenman yapabilmek, kendi gelişimim açısından benim için çok önemli. O yüzden tam kadro idman yapabilmek için can atıyorum. Fenerbahçe Beko hep üst sıralara ve hedeflere oynayan bir takım. Umarım bu sezon da Final Four yapar ve şampiyonluk yaşarız. Şu anda önümüzde yaklaşık bir ay sonra oynanacak Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı var. Umarım ilk kupamızı da orada alırız.
 
- Takımımızda ilk geldiğimde ortam çok iyiydi. Daha önce de burada oynadığım için çoğu kişiyi tanıyordum. Beni çok sıcak karşıladılar. Zaten burada yaşanan her şey benim için ders niteliğinde; idmanda veya dışarıda yaşanan her şeyden faydalanmaya çalışıyorum. Yaz dönemi de benim için bireysel anlamda çok iyi geçti. Kuvvet ve basketbol antrenmanları yaptım. Haftanın altı günü idman yaptım.
 
- Basketbol dışında eşimle vakit geçiriyorum. Gezeriz, sinemaya gideriz ve yemek yeriz. Eşim de böyle büyük bir takımda oynayacak olmamdan dolayı çok mutlu. Benim iyi olmamı ve kendimi kanıtlamamı istiyor. O hep benim yanımda oldu, buradan da ona teşekkür ediyorum. Annemin ve babamın desteklerini de unutamam. Basketbol başladığım günden bu yana bana destek oldular ve hala emekleri devam ediyor. Onlara da teşekkür ederim.
 
- Açıkçası futbol maçlarını çok fazla izleyemiyorum ama sonuçları mutlaka takip ediyorum. Futbol takımımızın lige çok iyi başladığını biliyorum. Umarım böyle devam edip sezon sonunda da şampiyonluğa ulaşırlar.
 
- Fenerbahçe’nin çok bilinçli bir taraftar grubu var. Bir an önce kendi evimizde maça çıkıp galibiyetler almak için sabırsızlanıyorum. Bizi her zaman desteklemelerini istiyorum. Biz de elimizden geleni yapıp, kazanmak için mücadele edeceğiz.”