BASKETBOL

Final serisinde durum 2-2 oldu

15 Haziran 2019 Cumartesi 18:57

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-off final serisi dördüncü maçında Anadolu Efes’i konuk etti. Takımımız, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmadan 82-73 galip ayrılarak final serisinde durumu 2-2’ye getirdi.

Takımımızın en skorer oyuncusu 19 sayıyla Nicolo Melli olurken; onu 16 sayıyla Kostas Sloukas takip etti. Ahmet Düverioğlu ve Melih Mahmutoğlu'nun 12 sayı ürettiği maçta; Nikola Kalinic 8, Ali Muhammed 6, Marko Guduric 5 ve Luigi Datome 4 sayı buldu.

Dört galibiyet alan takımın şampiyonluğa ulaşacağı serinin beşinci maçı, 17 Haziran Pazartesi günü saat 20.00’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

Mücadeleyi; Başkanımız Ali Koç, Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş, Acar Sertaç Komsuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Ömer Okan, Burak Çağlan Kızılhan, Metin Sipahioğlu, Selahattin Baki, İlker Dinçay ve Esra Nazlı Ercan’ın yanı sıra Türkiye şampiyonu olan Yıldız Kız Voleybol Takımımız da izledi.

Zeljko Obradovic yönetimindeki Fenerbahçe Beko karşılaşmaya; Ali Muhammed, Nikola Kalinic, Kostas Sloukas, Nicolo Melli ve Ahmet Düverioğlu beşiyle başladı.

Hava atışıyla başlayan mücadelede ilk sayılar Anadolu Efes’ten gelirken; Fenerbahçe Beko Ali Muhammed ile durumu 3-2 yaptı. Konuk ekip Vailije Micic ile sayılar üretse de Nicolo Melli ile farkı çift hanelere çıkaran Takımımız, ilk çeyreği 25-15 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Kostas Sloukas’ın basketiyle başlayan Takımımız, Ahmet Düverioğlu’nun smacıyla skoru 31-19 yaptı. Ancak Rodrigue Beaubois ve Sertaç Şanlı ile sayılar üreten Anadolu Efes, Adrien Moerman’ın turnikesiyle farkı 1 sayıya kadar indirdi(38-37). Çeyreğin son dakikalarında iki takım da hücumda sıkıntılar yaşasa da Fenerbahçe Beko, Nicolo Melli ve Ahmet’in sayılarıyla soyunma odasına 42-37 önde giren taraf oldu.

İkinci yarıya iyi başlayamayan Takımımız, Anadolu Efes’in üst üste sayılar üretmesine engel olamayınca skor avantajını kaybederek geriye düştü(46-49). Karşılıklı sayılara sahne olan çeyreğin son bölümlerinde Nicolo Melli’nin üç sayılık isabeti maça denge getirdi(53-53). Luigi Datome ile 56-53 öne geçen Fenerbahçe Beko, Kostas Sloukas’ın basketleriyle farkı 6’ya çıkardı. Takımımız son hücum şansını değerlendiremese de çeyreği 62-57 önde bitirdi.

Son çeyrekte de kaldığı yerden atmaya devam eden Fenerbahçe Beko’da Melih Mahmutoğlu’nun üçlüğü Ergin Ataman’a mola aldırdı. Mola dönüşünde üst üste sayılar üreterek farkı bir sayıya indiren Anadolu Efes’e Melih Mahmutoğlu üç sayılık isabetle karşılık verdi(72-68). Son bölümde hücum ritmini yakalayan Fenerbahçe Beko, mücadeleden 82-73 galip ayrılarak seride durumu 2-2 yaptı.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları