BASKETBOL

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic ve Nicolo Melli’den galibiyet değerlendirmesi

03 Haziran 2019 Pazartesi 23:27

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic ve oyuncumuz Nicolo Melli, Tofaş’ı 68-64 mağlup ettiğimiz yarı final serisi ikinci maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında yapılan açıklamalar şu şekilde:

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic: Rakibin reaksiyonuna hazır olmamız gerekiyor

Play-offlarda ilk maçı çok hızlı bir şekilde unutmamız ve rakibin reaksiyonuna hazır olmamız gerekiyor. Çok agresif başladılar, biz de hücum açısından çok kötü kararlar kullandık. Sonra ritmi yakalayıp, bizim için daha normal olan maçı oynamaya başladık. Maçın bitimine 4 dakika kala bir zaman varken 16 sayı lehimizeydi. Orada bir rahatlama oldu ve onlar savaşmaya devam edip maçı neredeyse başa baş bir duruma getirdiler. 21 top kaybı yaptık, 14'te bir üçlük kullandık. Bu da hücumda kötü seçimler yaptığımızı ve yeterli konsantrasyonumuzun olmadığını gösteriyor. 2-0 önemli bir galibiyet, şimdi biraz dinlenip oradaki maça hazırlanacağız. Bu galibiyet için oyuncularımı tebrik ediyorum. Son olarak herkese iyi bayramlar dilerim.

Nicolo Melli: “Genel olarak maçın kontrolü bizdeydi”

Genel olarak kontrol bizdeydi. Son 3-4 dakikalık bölüme kadar öndeydik ama birçok top kaybı yaptık ve kötü atışlar kullandık. Bu nedenle de maç başa baş geldi. Onlar son dakikaları bizden daha ciddi oynadılar. Biz, yeterince ciddi oynamadık. Neredeyse elimizdeki maçı kaybedecektik. Bursa’da bu şekilde oynamamamız gerekiyor.”