BASKETBOL

Anadolu Efes 86-76 Fenerbahçe Beko

17 Haziran 2019 Pazartesi 21:48

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-off final serisi beşinci maçında Anadolu Efes’e konuk oldu. Takımımız, Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden 86-76 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Anadolu Efes, final serisinde 3-2 öne geçti.

Dört galibiyet alan takımın şampiyonluğa ulaşacağı serinin altıncı maçı 19 Haziran Çarşamba günü yine Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak. Karşılaşma 20.00’da başlayacak.

Müsabakayı; Başkanımız Ali Koç, Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Burak Çağlan Kızılhan, Mustafa Kemal Danabaş, Alper Pirşen, Selahattin Baki, Metin Sipahioğlu, Tankut Turnaoğlu, Simla Türker Bayazıt ve Esra Nazlı Ercan takip etti.

Zeljko Obradovic’in öğrencileri karşılaşmaya; Ali Muhammed, Nikola Kalinic, Kostas Sloukas, Nicolo Melli ve Ahmet Düverioğlu beşiyle başladı.

Maçtaki ilk sayılarımız Kalinic’in asistinde Ali Muhammed ile gelirken; Fenerbahçe Beko Kalinic ile 4-0’lık seri yakaladı. Hakem molasına 14-9 geride giren Ekibimiz, ilk çeyreğin sonlarında da istediği hücum organizasyonlarını gerçekleştiremeyince çeyreği 27-20 geride tamamladı.       
      
İkinci çeyreğe Kostas Sloukas’ın orta mesafe isabetiyle başlayan Fenerbahçe Beko, yine Sloukas ile farkı üç sayıya indirdi(27-24). Anadolu Efes Vasilije Micic ile sayılar üretse de Takımımız, Datome’nin çember altında isabetiyle farkın açılmasına izin vermedi. Ali Muhammed’in üç sayılık isabetine Adrien Moerman’dan cevap gelirken; Takımımız Kostas Sloukas ile farkı ikiye indirince Ergin Ataman molayı aldı(34-32). Moladan da etkili bir oyunla dönen Fenerbahçe Beko, Guduric ile 37-36 öne geçince ev sahibi ekibin başantrenörü yine molayı aldı. Son saniyede Kalinic’in faulü sonrası üç atış kullanan Anadolu Efes, soyunma odasına 39-37 önde giden taraf oldu.

Üçüncü çeyreğe üst üste sayılarak bularak başlayan takım Anadolu Efes olurken; Fenerbahçe Beko savunmada ve sayı üretmekte zorluklar yaşayınca 52-42 geriye düştü. Sadece 10 sayı üretebilen Takımımız, çeyreği 66-47 geride tamamladı.

Son çeyreğe Kostas Sloukas'ın basketiyle başlayan Fenerbahçe Beko, Melih Mahmutoğlu ile skoru 76-62 yaptı. Ancak Tev sahibi ekibin sayılar üretmesine engel olamayan Takımımız, mücadeleden 86-76 mağlup ayrılarak seride 3-2 geriye düştü.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları