BASKETBOL

Zeljko Obradovic’in maç sonu açıklamaları

04 Mayıs 2019 Cumartesi 15:41

Fenerbahçe Beko Baş Antrenörü Zeljko Obradovic, Banvit maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Obradovic, mücadeleye ilişkin olarak “Şu anda çok zorlu bir dönemdeyiz ve maalesef bu da yeni bir şey değil. Kendimizi ve oyuncularımızı buna hazırlamaya çalışıyoruz. İçinde bulunduğumuz bu durumdan ötürü ve sezonun ne kadar uzun ve zorlu olduğunu düşündüğümüzden, Darüşşafaka maçından sonra oyuncularıma iki buçuk gün izin verdim. Çünkü takımım çok yorgun. Tekrar çalışmaya başladıktan sonra, önümüzdeki üç maç olan Banvit, Galatasaray ve Sakarya karşılaşmalarının ne kadar önemli olduğunu konuştuk. Dört oyuncumuzdan yoksun olduğumuzdan, mümkün olan en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştık. Oyuncularım çok iyi çalışıyor. Çok ciddi ve iyi oynuyorlar. Bugün, son dönemde birkaç kez olduğu gibi farklı beşlerle oynamaya çalıştık. Ve muhtemelen maçtaki en iyi dönemimiz de bu farklı beşle geldi. Evet, bazen bugün olduğu gibi kötü şut atabilirsiniz. Özellikle ikinci yarıda çok düşük yüzdeyle üçlük attık. Yüzdemiz ikinci yarıda 4/23’te kaldı, toplamda da 9/38 ile oynadık. Bu tarz bir şut yüzdesiyle kazanmak çok zor. Özellikle de karşınızda maçı kontrol eden ve iyi oynayan bir rakip varsa. Banvit’i bugünkü oynama şekillerinden dolayı gerçekten tebrik ediyorum. Ve bir konu için gerçekten çok üzgün olduğumu belirtmem gerekiyor. Bizim için Türkiye Ligi’nde çok önemli bir müsabakaya çıktık ve bugün salonda sadece iki bin kişi vardı. Bu takımın bunu hak ettiğini düşünmüyorum. Elbette taraftarlarımızın farklı gerekçeleri ve düşünceleri vardır ama ben gerçekten üzgünüm.” ifadelerini kullandı.

Karşılaşma sonrası sakatlık sorunlarına da değinen Obradovic “Bugün kaybetmiş olmamıza rağmen oyuncularımla gurur duyuyorum. Özellikle de içinde bulunduğumuz durumdan ötürü, çünkü şu anda faydalanamadığımız dört oyuncunun durumlarını henüz bilemiyoruz. Tek bildiğimiz, Joffrey Lauvergne’nin kesinlikle Final Four’da olma ihtimalinin bulunmadığı ve Gigi Datome’nin de aşağı yukarı aynı durumda olduğu. Ve Kalinic ile Vesely’nin durumları da büyük soru işareti. Şu anda durumumuz tam olarak böyle. Özellikle bu durumda, her zaman olduğu gibi taraftarlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Bir kez daha tekrar etmek istiyorum ki bugün salona gelen taraftar sayımızdan dolayı çok üzgünüm. Biz savaşmaya devam edeceğiz. Galatasaray maçları benim için her zaman özeldir; Çarşamba günü 21.00’de onlarla oynayacağız ve bu da güzel bir atmosfer yaratmak ve takımıma olan güvenin gösterilmesi için harika bir fırsat olacak.” dedi. 

Zeljko Obradovic, iç sahadaki 72 maçlık galibiyet serisinin sona ermesi ve bu mağlubiyetin Playoff yarışına etkisiyle ilgili gelen soruya da “Her zaman kazanmak için oynarsınız. Benim için önemli olan şey, Final Four’a kaldığımız Zalgiris maçında sonra da söylediğim gibi, sağlıklı bir takıma sahip olmak. Fakat bunun şu anda çok uzağız. Çok fazla problemimiz var. Benzer pozisyonları oynayan dört sakat oyuncumuz var. İki uzun oyuncumuz ve dönem dönem bu pozisyonda da oynayan iki ismimiz sakat. Bundan ötürü çok zor bir pozisyondayız. Sadece iki uzun oyuncumuz var. Nicolo Melli çok uzun süreler sahada kalmak durumunda oluyor ve bir de Ahmet var. Şu anda önemli olan bu; yani sıralamadan ziyade sağlıklı olmak. Biz bu şekilde düşünüyoruz. Ama şu anda o durumda değiliz. Genç takımımızdan takviye alarak idman yapıyoruz. Bu oyuncularımız ekibimize yardım etmeye çalışıyorlar ancak şu an için o seviyenin uzağındalar.” sözleriyle yanıt verdi.