BASKETBOL

Türk Telekom 88-85 Fenerbahçe Beko

26 Mayıs 2019 Pazar 19:38

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play off çeyrek final ikinci maçında Türk Telekom’a konuk oldu. Ekibimiz, Ankara Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden 88-85 mağlup ayrıldı ve seride durum 1-1’e geldi. Serinin üçüncü ve son maçı, 29 Mayıs Çarşamba günü Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak. Takımımız, Ataşehir’de oynanacak karşılaşmadan galibiyetle ayrıldığı takdirde adını yarı finale yazdıracak.

Zeljko Obradovic yönetimindeki Sarı Lacivertliler karşılaşmaya; Ali Muhammed, Melih Mahmutoğlu, Nikola Kalinic, Nicolo Melli ve Ahmet Düverioğlu beşiyle başladı.

Hava atışıyla başlayan mücadelenin ilk sayıları Ali Muhammed’den gelirken; Ekibimiz Kaptan Melih Mahmutoğlu’nun iki sayılık isabetiyle farkı 5 sayıya çıkardı. Vladimir Stimac ile sayılar üreten mavi beyazlılar 8-7 öne geçse de Takımımız skor avantajını rakibine vermedi ve Ali Muhammed’in üçlükleriyle skora denge getirdi(13-13). Son bölüm karşılıklı sayılara sahne olurken; Marko Guduric’in üst üste bulduğu sayılarla Fenerbahçe Beko, ilk çeyreği 21-24 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe de Kalinic’in üç sayılık isabetiyle başlayan Takımımız, Landesberg ve Kaya’nın basketlerine engel olamayınca fark da iki sayıya kadar indi(25-27). Bu bölümde sayılar üretmekte zorlanan ve çember savunmasında sorunlar yaşayan Fenerbahçe Beko, geriye düşünce Koç Obradovic molayı aldı. Mola dönüşünde de Türk Telekom’un sayılarına engel olamayan Takımımız, ilk yarının son 4 dakikasına 43-36 geride girdi. Son saniyelerde Kostas Sloukas’ın üst üste bulduğu iki üçlükle farkı 2 sayıya kadar indiren Sarı Lacivertliler, soyunma odasına 48-45 geride girdi.

Üçüncü çeyreğe Kenny Gabriel’in üç sayılık isabetiyle başlasa da Fenerbahçe Beko, Ali Muhammed ve Kaptan Melih’in basketleriyle eşitliği yakaladı(51-51). Oldukça çekişmeli anlara sahne olan çeyreğin bu bölümlerinde Melih Mahmutoğlu’nun üç sayılık isabetiyle öne geçen Takımımız, Stimac ve Landesberg’in ürettiği sayılarla tekrar geriye düştü(67-62). Bitime 1 dakika kala sahneye çıkan Melih Mahmutoğlu üst üste bulduğu üç sayılık isabetle Fenerbahçe Beko’yu 67-68 öne geçirdi. Ancak son saniyelerde Landesberg’in bulduğu üçlük periyodun sonucunu belirledi ve Ekibimiz çeyreği 70-68 geride tamamladı.

Nicolo Melli’nin sayısıyla skora denge getiren Sarı Lacivertliler, Kalinic’in üç sayılık isabetiyle öne geçti(70-73). İki takımın da karşılıklı sayılarıyla son geçen çeyreğin bitimine 5 dakika kalırken; Fenerbahçe Beko, Kostas Sloukas ile 76-78 öne geçti. Reggie Redding’in ve Campbell’ın sayılarına engel olamayan Ekibimiz, son 20 saniye kala 84-80 geriye düştü. Sloukas ile farkı 2 sayıya indiren Fenerbahçe Beko, yine Sloukas ile skoru 86-85’e getirse de son saniyede Landesberg’in serbest atışları maçın sonucunu belirledi. Takımımız, mücadeleden 88-85 mağlup ayrıldı ve çeyrek final serisinde durum 1-1 oldu. Fenerbahçe Beko’nun en skorer oyuncusu Melih Mahmutoğlu olurken; onu Ali Muhammed 18, Kostas Sloukas 16, Marko Guduric 15, Nikola Kalinic 10, Ahmet Düverioğlu 3, Barış Hersek ve Nicolo Melli ise 2’şer sayıyıla takip etti.