BASKETBOL

Fenerbahçe Beko, normal sezonun son lig maçına çıkıyor

09 Mayıs 2019 Perşembe 15:37

Fenerbahçe Beko Basketbol Takımımız, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonun son karşılaşmasında Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol’a konuk oluyor. 10 Mayıs Cuma günü (yarın) 18.00’de Sakarya Spor Salonu’nda oynanacak mücadele Tivibu Spor 3 kanalından canlı yayınlanacak. Müsabakayı Kaan Büyükçil, Ozan Çakar, Musa Kazım Çetin hakem üçlüsü yönetecek.

Fenerbahçe Beko, ligimizin son haftasına 27 maçta 23 galibiyetle giriyor ve Anadolu Efes ile liderlik yarışı veriyor. Takımımız, son lig karşılaşmasında Galatasaray Doğa Sigorta’yı 90-67 yendi. Bu maçta Marko Guduric 23, Kostas Sloukas ise 15 sayı üretti. Ahmet Düverioğlu ise 15 sayı ve 11 ribaund ile double-double yaptı. 

Fenerbahçe Beko’da Tyler Ennis, Joffrey Lauvergne, Nikola Kalinic, Gigi Datome ve Jan Vesely, sakatlıkları nedeniyle bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

Adatıp Sakarya, bu sezon ligimizde oynadığı 27 maçta 5 galibiyet aldı ve son sırada yer alıyor. Sezona iyi başlayan, ilk beş haftayı üç galibiyetle geçen Sakarya temsilcisi, kadrosunda yaşadığı sorunlar nedeniyle düşüşe geçti. Adatıp Sakarya, son 19 lig maçında yalnızca bir galibiyet aldı ve son galibiyetini 3 Şubat tarihinde Arel Üniversitesi Büyükçekmece'ye karşı 73-69 ile kazandı.

Adatıp Sakarya, son lig mücadelesini Beşiktaş Sompo Japan’a 62-115 kaybetti. Bu maçta Uğur Dokuyan 18, Alp Karahan ise 16 sayı üretti.

Fenerbahçe Beko, Adatıp Sakarya Büyükşehir Basketbol maçının ardından 17-19 Mayıs tarihleri arasında İspanya’nın Vitoria-Gasteiz kentinde oynanacak Final Four maçlarına hazırlanacak. Antrenmanlarını 15 Mayıs’a kadar İstanbul’da sürdürecek olan ekibimiz, bu tarihte İspanya’ya hareket edecek.