BASKETBOL

2018-2019 EuroLeague sezonun en değerli oyuncusu Jan Vesely oldu

18 Mayıs 2019 Cumartesi 23:18

Türk Hava Yolları EuroLeague Ödül Töreni, Vitoria'da bulunan Avrupa Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Çek oyuncumuz Jan Vesely, gecede üç önemli ödülün sahibi oldu. Yıldız basketbolcu, "2018-2019 EuroLeague sezonun en değerli oyuncusu" ödülünü alırken, aynı zamanda "Büyülü An" ve ‘En iyi 5’ ödüllerinin de sahibi oldu. Bir diğer basketbolcumuz Kostas Sloukas da "En iyi 5"te yer aldı.

Organizasyona Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Genel Menajeri Maurizio Gherardini ile Final-Four'da mücadele eden takımların yöneticileri ve oyuncuları katıldı.

Tören Euroleague Başkanı ve CEO'su Jordi Bertomeu’nun konuşması ile başladı. Ardından ödül törenine geçildi.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Çek yıldızı Jan Vesely, 2018-2019 EuroLeague sezonun en değerli oyuncusu oldu. Vesely ayrıca normal sezonda İstanbul'da oynanan Gran Canaria maçındaki smacıyla taraftarların oylarıyla belirlenen "Büyülü An" ödülünün de sahibi oldu. Bu ödülü Vesely'ye ödülünü eski Hırvat basketbolcu Nikola Vujcic verdi.

Sezonun en değerli oyuncusu ödülünü EuroLeague efsanesi Juan Carlos Navarro’nun elinden alan Jan Vesely, törende kısa bir konuşma yaptı.

Konuşmasına, bu seviyede olmasında katkısı olan herkese teşekkür ederek başlayan Jan Vesely, “Öncelikle teşekkür ederim. Dürüst olmak gerekirse şaşkınım. Bu ödülü bana ne getirdi? Takımım, takım arkadaşlarım, antrenörlerim, Fenerbahçe’deki antrenörlerim, Türkiye. Biliyorsunuz, ben kendi kendini yaratan bir oyuncu değilim. Takım arkadaşlarıma ihtiyacım var, böyle hareketleri başarmak için. İyi bir sezon geçirdim. Bir sakatlık yaşadım. Sezonun sonunda istediğim gibi oynayamadım ama çok iyi, güzel bir ödül. Beni izleyen gençlere çok çalışmalarını tavsiye ederim. Eşime teşekkür ederim. Gerçek MVP o. Oğlumu dünyaya getirdi. Bence benim için harika bir ödüldü.” ifadelerini kullandı.

Sloukas ve Vesely ile birlikte en iyi beşe seçilen Panathinaikos’tan Nick Calathes, CSKA Moskova’dan Will Clyburn ve Zalgiris Kaunas’tan Brandon Davies’e de ödülleri verildi.

Buducnost VOLI’den Goga Bitadze "Yükselen Yıldız" ödülüne, AX Armani Exchange Olimpia Milano’dan Mike James 'Alphonso Ford Top Scorer’ ödülüne ve Real Madridli Walter Tavares "En İyi Savunma Oyuncusu" ödülüne layık görüldü.

Ödül törenin ardından kısaca duygularını dile getiren basketbolcumuz Kostas Sloukas, “Çok iyi geçen sezonun ardından finalde olmayı hak ediyorduk. Çok iyi bir sezon geçirdik. Takımımla gurur duyuyorum. Şimdi bir hedefimiz daha var, o da; Türkiye Ligi’ni kazanmak.” dedi.

Tören en değerli oyuncu ödülünün verilmesinin ardından çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları