BASKETBOL

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız üst üste 5.kez Final-Four’da

25 Nisan 2019 Perşembe 21:42

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague Play-off turu dördüncü maçında Zalgiris Kaunas’a konuk oldu. Zalgirio Arena’da oynanan mücadeleyi takımımız, 99-82 kazanarak seriyi 3-1 yaptı ve adını Final-Four’a yazdırdı.

Fenerbahçe Beko, bu galibiyetle üst üste beşinci kez EuroLeague’de Final-Four oynama hakkı elde etmiş oldu.

THY EuroLeague'de Final-Four organizasyonu 17-19 Mayıs 2019 tarihleri arasında İspanya'nın Vitoria-Gasteiz kentinde düzenlenecek.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Litvanya temsilcisi karşısında mücadeleye Luigi Datome, Jan Vesely, Marko Guduric, Ali Muhammed ve Nicolo Melli beşiyle başladı.

Hava atışı sonrasında ilk hücum hakkıyla birlikte ilk basket de Fenerbahçemizden geldi(0-2). Rakibimiz bulduğu hücumlardan eli boş dönerken takımımız bu bölümde Datome ve Jan Vesely’nin üst üste bulduğu basketlerle ilk 2 dakikayı 0-7’lik üstünlükle geçti. Bu skor Zalgiris koçu Šarūnas Jasikevičius’a mola aldırırken, moladan Westermann’ın basketiyle dönen Litvanya temsilcisi maçtaki ilk sayılarını buldu(3-7). Bu bölümde özellikle savunmada rakibe geçit vermeyen Fenerbahçe Beko, ilk 5 dakikayı 5-12’lik skorla geçti. Ali Muhammed, Nicolo Melli ve Luigi Datome’nin yıldızlaştığı bu bölümde Fenerbahçemiz farkı 16 sayıya kadar çıkardı(8-24). Üstünlüğünü son bölümde de sürdüren takımımız, çeyreği 16-30 önde tamamladı.

İkinci çeyrek Marius Grigonis ve Jan Vesely’nin karşılıklı basketleriyle başladı(18-32). Ev sahibi ilk 5 dakikalık bölümde White, Davies ve Wolters’la aradaki farkı eritse de(28-36), takımımız Jan Vesely ve Kostas Sloukas’la rakip potada etkili oldu(30-41). Melih Mahmutoğlu ve Marko Guduric ikilisinin devreye girdiği çeyreğin son 2 dakikalık bölümünü iyi oynayan takımımız karşısında Litvanya temsilcisi, Wolters ve Milaknis’le potamızda etkili olsa da, soyunma odasına 41-49 geride girdi.

Mücadelenin üçüncü çeyreğine Westermann, White ve Davies’le hızlı başlayan Zalgiris Kaunas farkı 4 sayıya kadar indirdi(48-52). Bu skor karşısında hızlıca toparlanan takımımız, Ali Muhammed ve Vesely ikilisiyle rahat bir nefes aldı. Oyuna bir kez daha ağırlığını koyan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, skoru 50-59’a getirdi. Çeyreğin devamında Erick Green ve Kostas Sloukas’la rakip potada etkili olan Fenerbahçe Beko, final periyotuna 61-72 önde girdi.  Karşılaşmanın final periyotunda da harika bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, rakibini 99-82 mağlup ederek adını Final-Four’a yazdırdı.

Haberin diğer fotoğrafları

/