BASKETBOL

EuroLeague Academy Okul Turnuvası başladı

15 Nisan 2019 Pazartesi 16:09

Avrupa’nın birçok farklı şehrinde okul turnuvaları geliştirmek için çalışmalarını sürdüren EuroLeague’in altyapı markası olan EuroLeague Academy’nin, Fenerbahçe Beko’yla yaptığı iş birliği kapsamında organize edilen EuroLeague Academy Okul Turnuvası Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesislerimizde başladı.

Organizasyonun ilk gününde Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Genel Menajeri Maurizio Gherardini ile basketbolcularımız Barış Hersek ve Egehan Arna da yer aldı. Minik basketbolculara destek olmak için tesislerimize gelen basketbolcularımız bol bol fotoğraf çektirdi.

11-12 yaş grubundaki kız ve erkek çocukların boy göstereceği EuroLeague Academy Okul Turnuvası’nın amacı, ilköğretim çağındaki çocukların, farklı kulüplerden oyuncuların, koçların ve eski basketbolcuların da yardımıyla basketbol ve yaşam becerilerini geliştirmelerine yardımcı olup EuroLeague’i tanımalarını sağlamaktır.

Projenin Türkiye, Yunanistan ve İsrail’in yanı sıra 2019 Final Four’una ev sahipliği yapacak İspanya’nın Vitoria şehrinde de gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Türkiye’de Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes tarafından “mini EuroLeague formatı” şeklinde organize edilen turnuvanın her iki ayağında ilk dört sırayı alan ekipler, EuroLeague Academy Final Four'una katılacaktır.

Kulübümüzün ev sahipliği yaptığı bu özel organizasyonu değerlendiren Fenerbahçe Basketbol Spor Okulları Koordinatörü Metin Ağırbaşoğlu, “EuroLeague, basketbola bir bütün olarak bakan, A Takım seviyesi kadar altyapıları ve işin sosyal sorumluluk kısmını da önemseyen, Avrupa basketbolunun öncü organizasyonu. Biz de EuroLeague Academy girişiminde EuroLeague organizasyonuyla iş birliğinde bulunmaktan ve çocuklarımıza bu fırsatı sunabilmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bu organizasyon kapsamında çocuklarımız hem kendi yaşıtlarıyla rekabet etme şansı bulacak hem de sporun sağlıklı bireyler olma yolunda teşvik edici yönünü tatmış olacaklar. Türkiye’de basketbol çok iyi bir seviyeye ulaştı. Hem A Takım seviyesinde hem de altyapılarda önemli dereceler elde ediyoruz. EuroLeague Academy sayesinde bu ilgi ve sevginin alt yaş gruplarına aktarılmasını hedefleyeceğiz. Çocukların bu süreçte yaşayacakları tecrübelerin onlara basketbolu daha fazla sevdirmesinin yanı sıra, daha sosyal ve daha iyi bireyler olma yolunda da katkı sağlayacağına inanıyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak EuroLeague Academy’nin İstanbul ayağına katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu organizasyonun daha ileri boyutlara taşınabilmesi ve mümkün olan en fazla sayıda insana ulaşabilmesi için gereken eforu memnuniyetle göstereceğiz.” dedi.

Fenerbahçe Beko’nun organizasyonunda sekiz farklı okulu bir araya getiren turnuvaya iştirak eden okullar şu şekilde:

- SEV Üsküdar Ortaokulu
- Eyüboğlu Çamlıca Ortaokulu
- Fenerbahçe Koleji Ortaokulu
- İTÜ Geliştirme Vakfı
- FMV Işık Erenköy
- İstek Özel Acıbadem Barış İlkokulu
- İstek Semiha Şakir İlkokulu
- Fenerbahçe Dereağzı Basketbol Okulları

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları