BASKETBOL

Zeljko Obradovic: Takımımın son çeyrekte gösterdiği reaksiyondan çok memnunum

16 Mart 2019 Cumartesi 01:46

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Başantrenörü Zeljko Obradovic, takımımızın Barcelona Lassa karşısında özellikle son çeyrekte gösterdiği reaksiyondan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Başantrenörümüz Zeljko Obradovic, “Maçtan önce Barcelona’nın nasıl oynayacağı çok belliydi. Tam saha presi çok agresif bir şekilde oynayan bir takım ve buna hazır olmamız gerekiyordu. İlk yarı sonucunda sadece 1 top çalmamız ve 1 top kaybımız vardı. Onlar da beş beş oynadılar. Çok büyük bir rakam, büyük bir fark. İkinci yarıya hem savunmamızı daha iyi hem de hücumumuzu daha agresif şekilde başlamamız gerektiğini gördük, çünkü 3 sayılarımızı bloke etmek istediler ve iyi oynamaya devam ettiler, çok iyi oynadılar. Son çeyrekte reaksiyon verdik. Hücum ribaundu sekizde tuttuk, uzunlarla oynamadan ve ikinci yarıda da sadece 1 top çalmaları, 9 top kayıpları oldu. Bu da maçın dönüm noktasıydı. Özgüvenle topu kullanmaya başladık. İlk yarıda iki tane atışımız vardı ama devamında topları doğru kullandılar. Takımın son çeyrekteki reaksiyonundan dolayı çok memnunum. Taraftarlara bir kere daha teşekkür etmek istiyorum. Çünkü takım gerçek anlamda yardımcı oldular ve onların desteği bugünkü galibiyette çok önemliydi. EuroLeague’de 4 maç kaldı. Salı günü Buducnost maçı var, ne kadar şansları olmasa da son ana kadar savaşacak bir takım ve taraftardan aynı şekilde gelmelerini bekliyorum. EuroLeague’in ilk bölümünün bitimine kadar da aynı desteğin devam etmesini istiyorum. EuroLeague, çok rekabet dolu ve play-offta kimlerin olacağını görmek çok önemli ve enteresan olacak. Bu maç da çok güzel bir örnek, maçın başından sonuna kadar her maçta savaşmamız gerektiğini gördük.” dedi.

Başantrenörümüz Obradovic, takımımızın, Barcelona karşısındaki üç sayılık atışlarına ilişkin soruya ise, “Farklı bir oyun şekli değil, normaldi. Rakibe göre oynadık. Onun sizin karşınıza nasıl çıkacağı önemliydi ve bizim üçlüklerimizi bozmak istiyorlardı. Fırsat varsa da kullanmanız gerekiyor. Bugün 38 olabilirdi, diğer maç 55. Eğer o fırsat geldiyse atması gerekiyor. Basketbol, herkesin topu potaya sokmak istemesidir. İlk yapmanız gereken potaya atmak.” yanıtını verdi.

Bir basın mensubunun, “İlk yarıdaki top kayıplarını Pesic’in maçtan gönderilmesi etkilemiş olabilir mi?” şeklindeki sorusuna, “Biz, sadece kendi oyunumuza bakıyoruz. Rakibin kim olduğunu değerlendiriyoruz. İlk yarıdaki savunmamız yeterince agresif değildi.” cevabını verdi.

Bu akşam takımımızla ilgili kendisini nelerin mutsuz ettiğine ilişkin soruya ise Koç Obradobvic, “Nelerden hoşlanmadığımı söyleyebilmem için uzun bir sürece ihtiyacım var. 4 gün hazırlandıktan sonra maçı bu şekilde kazanınca bakmamız gereken çok şey var. Hepsi aklımda aslında. Oyuncular inanırsa her şey mümkün olabiliyor.  Son çeyrekte takım reaksiyonu gösterdiler ve o şekilde kazandık. Pozitif ve negatif şeyler var. 4 g ün boyunca çok iyi antrenman yaptık. Vesely  gibi sorun yaşayan oyuncular da var. Onun geri dönüşü çok kolay değil. Ameliyat olduktan sonra çok fazla antrenman yapamadı. Aynı şekilde Ahmet’in de antrenman eksiklikleri var. Çok fazla bahsetmek istemedim, çünkü söylediğin zaman bahane gibi gözüküyor. Real Madrid maçında da hiç uzunumuz yoktu. Melli dışında. Ahmet, Joffrey ve Vesely’nin hiçbiri yoktu. Tam takım antrenman da yapamadık. Bunlar da bizi zorluyor ama bahane gibi de göstermek istemiyorum. Real Madrid maçından sonra Gigi, dizinden dolayı üç antrenman kaçırdı. Nicolo Melli ve Kalinic bu gibi durumlarda çok önemli oluyor. Melli’nin hep dört hem beş pozisyonda bu kadar uzun süre oynaması çok mantıklı değil ama rollerini anlıyorlar ve takıma destek oluyorlar. Çok fazla maç var önümüzde ve takıma destek için hepsine ihtiyaç var. Kostas gerçek bir lider gibi oynadı. Bobby de aynı şekildeydi ama ikisinden de tam olarak memnun değilim. Son anlarda çok iyi değillerdi.” şeklinde yanıt verdi.


Son olarak taraftarlarımıza  da çağrıda bulunan Zeljko Obradovic, “Salı günü salonun solu olmasını bekliyorum. Gerçek destek aslında o zaman olacak. Barcelona maçına gelmek kolay ama gerçek destek salı günü olacak.” dedi.