BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 89-56 Tofaş

24 Mart 2019 Pazar 14:59

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 23. hafta maçında Tofaş’ı konuk etti. Ekibimiz, rakibini 89-56 mağlup ederek evinde ligde üst üste 70. galibiyetini aldı.

Takımımızın en skorer oyuncusu 14 sayıyla Kaptan Melih Mahmutoğlu olurken; onu 13 sayıyla Nikola Kalinic takip etti. Ahmet Düverioğlu, Marko Guduric ve Erick Green mücadeleyi 11 sayıyla tamamlarken; Melli 10, Sinan 9, Ali Muhammed 5, Barış 3, Ergi 2 sayı üretti.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmayı; Başkan Vekilimiz Semih Özsoy da takip etti.

Zeljko Obradovic yönetimindeki Fenerbahçe Beko parkeye; Erick Green, Jan Vesely, Ahmet Düverioğlu, Marko Guduric ve Sinan Güler beşiyle başladı.

Hava atışıyla başlayan mücadelenin ilk sayıları Marko Guduric’ten gelirken; Tofaş Diante ve Muhsin ile öne geçti(3-4). Erick Green ve Marko Guduric’in peş peşe bulduğu 5 sayıyla tekrar öne geçen Ekibimiz, Kaptan Melih Mahmutoğlu’nun üçlüğüyle çeyreği 22-17 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Nikola Kalinic’in sırtı dönük hücumundan bulduğu sayılarla başlayan Fenerbahçe Beko, Melli’nin smacıyla farkı 9 sayıya kadar çıkardı ve Tofaş’a mola aldırdı. Molanın ardından da Melli’nin smacıyla dönen Sarı Lacivertliler, Guduric ile farkı çift hanelere çıkardı(31-19). Rakibine şans tanımayan ve hem savunmada hem de hücumda etkili bir oyun sergileyen Fenerbahçe Beko, soyunma odasına 39-26 önde giren taraf oldu.

İkinci yarıya Sinan Güler’in üç sayılık basketiyle başlayan Ekibimiz, Erick Green ve Kalinic’in üçlükleriyle skoru 48-31 yaptı. Farkın 22 sayıya kadar çıktığı üçüncü çeyreğe nokta koyan isim Ahmet Düverioğlu oldu ve Fenerbahçe Beko, çeyreği 67-44 önde bitirdi.

Son çeyrekte de Ahmet Düverioğlu ile perdeyi açan Sarı Lacivertliler, Kaptan Melih’in üç sayılık isabetiyle skoru 72-46 yaptı. Konuk ekip, Muhaymin ve Diante ile sayılar üretse de Ekibimiz, Melih ve Ali Muhammed’in alışılagelmiş üçlükleriyle farkı 28 sayıya çıkardı(80-52). Son ana kadar oyun hakimiyetini elinde bulunduran Fenerbahçe Beko, karşılaşmadan 33 sayı farkla 89-56 galip ayrıldı.

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları