BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 85-52 OGM Ormanspor

08 Aralık 2019 Pazar 14:40

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, ING Basketbol Süper Ligi 11. hafta maçında karşılaştığı OGM Ormanspor’u 85-52 mağlup etti.

Fenerbahçe formasıyla Basketbol Süper Ligi’ndeki 100. maçına çıkan Egehan Arna, 16 sayıyla takımımızın en skoreri olurken; onu 12 sayıyla Vladimir Stimac takip etti. Nikola Kalinic ve Nando De Colo 11, Leo Westermann 10, Joffrey Lauvergne, Ali Muhammed ve Berkay Candan 5, Ahmet Düverioğlu 4, Melih Mahmutoğlu, Ekrem Sancaklı ve Ergi Tırpancı ise 2 sayı üretti.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmayı; Başkan Vekilimiz Semih Özsoy ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş ve Metin Sipahioğlu izledi.

Takımımız parkeye “KADINA ŞİDDET SUÇTUR. ORTAK OLMA, SEYİRCİ KALMA!” yazılı pankartla geldi. İyilik Atölyesi aracılığıyla çeşitli okullardan görme engelli öğrenciler de tribünlerde yerini aldı. Maçın ardından Başantrenörümüz Zeljko Obradovic ve oyuncularımız, görme engelli taraftarlarımızla bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Zeljko Obradovic yönetimindeki Fenerbahçe Beko; Nando de Colo, Nikola Kalinic, Leo Westermann, Berkay Candan ve Ahmet Düverioğlu beşiyle karşılaşmaya başladı.

İlk sayılarımız Nando de Colo’dan gelirken; rakibimiz Warren ile skora denge getirdi(4-4). Kalinic’in üç sayılık isabetiyle yeniden öne geçen takımımız, Nando de Colo ile farkı çift hanelere çıkardı(14-4). Son iki buçuk dakikaya 20-7 önde giren Fenerbahçe Beko, rakibini az sayıda tutarak çeyreği 24-11 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Vladimir Stimac’ın sayılarıyla başlayan ekibimiz, Egehan Arna’nın iki sayılık basketiyle farkı 20’li sayılara çıkardı(34-13). Stimac’ın etkili oyunuyla skor avantajını eline alan Fenerbahçe Beko, soyunma odasına 41-19 önde giden taraf oldu.

Westermann’ın sayılarıyla üçüncü periyotun perdesini açan Sarı Lacivertliler, 100. maçına çıkan Egehan Arna’nın turnikeleriyle farkı 30’a çıkardı(59-29). Westermann’ın asistinde smacı vuran Stimac ile durumu 61-29 yapan Fenerbahçe Beko’da çeyreğin sonucunu Egehan’ın üç sayılık isabeti belirledi: 64-30

Son çeyreğe de etkili başlayan takımımız, genç basketbolcularımız Ekrem Sancaklı ve Efe Ergi Tırpancı’nın basketleriyle farkı 42 sayıya kadar çıkardı. Televizyon molasına 79-37 önde giren Fenerbahçe Beko, başından sonuna kadar önde götürdüğü mücadeleden 85-52 galip ayrıldı.

Fotoğraflar: Burak Saltık 

Basın Fotoğrafları