BASKETBOL

Anadolu Efes 79-66 Fenerbahçe Beko

14 Aralık 2019 Cumartesi 19:21

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, ING Basketbol Süper Ligi 12. hafta maçında konuk olduğu Anadolu Efes’e 79-66 mağlup oldu. Takımımızın en skorer oyuncusu 17 sayıyla Nando De Colo olurken; Melih Mahmutoğlu 10 sayıyla onu takip etti. Leo Westermann ve Ahmet Düverioğlu 8, Derrick Williams 7, Berkay Candan 5, Nikola Kalinic ve Kostas Sloukas 4, Ali  Muhammed 3 sayı üretti.

Takımımızda Kaptan Melih Mahmutoğlu, Anadolu Efes karşısında 10 sayı üreterek BSL kariyerinde 3000 sayı barajını aştı.

Sinan Erdem Salonu’nda oynanan mücadeleyi; Başkan Vekilimiz Semih Özsoy da takip etti. Zeljko Obradovic yönetimindeki Fenerbahçe Beko karşılaşmaya; Kostas Sloukas, Nando De Colo, Derrick Williams, Nikola Kalinic ve Ahmet Düverioğlu beşiyle başladı.

Anadolu Efes’in hücumuna Nando De Colo ile karşılık veren Fenerbahçe Beko, Derrick Williams’ın iki sayılık isabetiyle 8-7 öne geçti. Televizyon molasından Larkin ile dönen Anadolu Efes tekrar öne geçerken; ekibimiz serbest atışlarla skoru eşitledi. Bu bölümde top kayıpları yaşayan takımımız, ilk çeyreği 17-14 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe Melih Mahmutoğlu’nun turnikesiyle başlayan Fenerbahçe Beko, Berkay Candan’ın basket faulüyle farkı üç sayıya indirdi(22-19). Hücum ribaundlarını almayı başaran takımımız, Larkin’in sayısına Kostas Sloukas önce üç sayılık basketle cevap verdi. Ardından Sloukas’ın asistinde Derrick Williams’ın bulduğu smaçla Fenerbahçe Beko 26-25 öne geçti. Ev sahibi ekip, Simon’un 4 sayılık hücumuyla tekrar öne geçince Zeljko Obradovic molayı aldı. Moladan Derrick Williams’ın takip smacıyla dönen Fenerbahçe Beko, farkı kapatsa da soyunma odasına 35-34 geride giren taraf oldu.

İkinci yarıya iyi başlayamayan takımımız, Efes’in serisine engel olamayınca 43-34 geriye düştü. Son bölümde savunmada sorunlar yaşayan Fenerbahçe Beko, üçüncü çeyreği 61-44 geride tamamladı. Dördüncü çeyrekte de istediği hücum organizasyonlarını ortaya koyamayan ekibimiz, karşılaşmadan 79-66 mağlup ayrıldı.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları