BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 84-75 Gaziantep Basketbol

06 Ekim 2019 Pazar 21:27

Basketbol Süper Ligi ikinci hafta maçında Gaziantep Basketbol’u konuk eden Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, karşılaşmadan 84-75 galip ayrıldı. Ekibimizin en skorer oyuncusu 21 sayıyla Nando de Colo olurken; onu 14'er sayıyla Derrick Williams ve Nikola Kalinic takip etti. 

Basketbol Süper Ligi ilk maçında Sigortam.net İTÜ ile karşılaşan Takımımız, rakibini 57-90 ile geçmişti. Gaziantep Basketbol karşısında da galibiyet elde eden Fenerbahçe Beko, lige ikide iki yaparak başladı.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan mücadeleyi; Başkan Vekilimiz Semih Özsoy ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş ve İlker Dinçay takip etti. Gaziantep Basketbol maçı kadromuzda, tedavi süreçleri bir süredir devam eden Joffrey Lauvergne ve Jan Vesely’nin yanı sıra, sakatlıkları bulunan Egehan Arna ve Ergi Tırpancı yer almadı.
  
Zeljko Obradovic yönetimindeki Ekibimiz karşılaşmaya; Nando de Colo, Kostas Sloukas, Nikola Kalinic, Luigi Datome ve Derrick Williams beşiyle başladı.
 
Mücadelenin ilk sayıları Datome’den gelirken; Fenerbahçe Beko Kostas Sloukas’ın üç sayılık isabetiyle skoru 10-5 yaptı. Çeyreğin bitimine üç dakika kala Gaziantep Basketbol, art arda sayılarak bularak farkı 1’e kadar indirse de Takımımız, Nando de Colo’nun basketleriyle skoru lehimize çevirdi(19-13). Son bölümde de rakibine şans tanımayan Fenerbahçe Beko, çeyreği 23-17 önde tamamladı.
 
İkinci çeyreğe de Datome’nin sayılarıyla başlayan Takımımız, hızlı hücumda çembere giderek isabeti bulan Melih Mahmutoğlu ile skoru 27-21 yaptı. Bu dakikalarda Ekibimiz savunmada zorluklar yaşayınca Gaziantep Basketbol Jamarr Sanders’in sayıları ile 34-36 öne geçti. İlk yarının bitimine son bir dakika kala Kalinic’in serbest atışlarıyla skoru 36-36’da eşitleyen Fenerbahçe Beko, Derrick Williams’ın üç sayılık isabetiyle öne geçse de Sarunas Vasiliauskas’ın basketine engel olamadı ve soyunma odasına 39-41 geride girdi.
 
Üçüncü çeyreğe kötü başlayan Fenerbahçe Beko, Nando de Colo ve Sloukas’ın sayılarıyla skoru 50-56 yaptı. Pivot hareketleri sonrası çembere giderek isabeti bulan Derrick Williams ile farkı ikiye indiren Ekibimiz, Erol Can Çinko'nun basketlerine engel olamadı ve skor 56-61 oldu. Son bölümde Nando de Colo ve Kalinic'in ürettiği sayılar öne geçmemize yeterli olmadı ve Takımımız üçüncü çeyreği  60-61 geride tamamladı.

Son çeyreğe Derrick Williams'ın üç sayılık basketiyle başlayan Fenerbahçe Beko, Nikola Kalinic'in iki sayılık isabetiyle 65-63 öne geçti. Ancak bu bölümde Jamarr Rodez Sanders ve Andrew Eugene ile sayılar bulan Gazantep Basketbol, skor avantajını eline aldı. Kalinic'in çember altında bulduğu isabetiyle tekrar öne geçen Takımımız, Melih Mahmutoğlu ile farkı 5 sayıya çıkardı. Son bölümde de Nando de Colo'nun art arda bulduğu sayılarla rakibine şans tanımayan Fenerbahçe Beko, Derrick Williams'ın smacıyla karşılaşmaya noktayı koydu ve mücadeleden 84-75 galip ayrıldı.
 
Zeljko Obradovic’in öğrencileri, Turkish Airlines EuroLeague’de 10 Ekim Perşembe günü TSİ 20.00’de Belgrad deplasmanında Kızılyıldız’a rakip olacak. Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Basketbol Süper Ligi’nin üçüncü haftasında ise 12 Ekim Cumartesi günü saat 20.00’da Türk Telekom ile karşılaşacak.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları