BASKETBOL

Zeljko Obradovic: Oyuncularımı maç sonundaki müthiş reaksiyonlarından dolayı tebrik ediyorum

29 Aralık 2018 Cumartesi 00:00

Real Madrid galibiyetinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Erkek Basketbol Takımımız Fenerbahçe Beko'nun Başantrenörü Zeljko Obradovic, ilk yarıyı zirvede tamamladıkları için mutlu olduklarına değindi.

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic geçen yıl EuroLeague’de final oynayan Real Madrid’e karşı çıktıkları her maçın özel olduğunu belirterek, “EuroLeague’de geçen sene final oynayan takıma karşı oynadık ve Real Madrid’e karşı oynadığımız bütün maçlar özeldir. İlk çeyrekte savunma olarak çok iyi başladık. İkinci çeyrekte özellikle açık atışlarda topu kullanırken sabırsız davrandık. Üç sayılıklardan sadece 15’te 3 isabet bulduk. Bu bizi çok zorlayan bir yüzde. Hücum açısından yeterli özgüvenle oynamadık. Real Madrid’in hücum şekli sizi topu hemen atmaya zorlayan bir şekildi. Atayım mı atmayayım mı diye kararsız olduğumuz anlar yaşandı ve bu durumlarda skor üretmek çok zor oldu. İkinci çeyrekte maça başladığımız gibi oynamaya başladık ama sonra oyunumuz ikinci çeyrekteki performansa döndü. Bu oyundaki tablo bu ve bunu iyi anlayıp düzgün bir şekilde çalışmamız gerekiyor. En güzel olan ise son iki dakikada Real Madrid 6 sayı öndeyken gösterdiğimiz reaksiyondu. Müthiş savunma oynadık ve topu normal şekilde kullanmaya çalıştık. Maçı kazanmamızda en önemli sebebi de hücum ribaundumuzdu. Son dakikalarda hem hücum hem de savunmada doğru şeyleri yaptık. Luigi Datome’nin kullandığı top da kazanmamızı sağladı. Real Madrid’in çok iyi oyuncuları var ve 6 saniyede sayı üretebilirlerdi. Campazzo şut kullanmaya çalıştı ama şans bizim tarafımızdaydı. Oyuncularımı maç sonundaki müthiş reaksiyonlarından dolayı tebrik ediyorum. Bize savunma geliştiren takımlara karşı nasıl oynamamız gerektiğini mutlaka düzeltmemiz lazım. EuroLeague’in ilk yarısı bitti ama unutmamamız lazım ki önümüzde daha 15 maçımız var. Çok iyi pozisyondayız ama düzeltmemiz gereken şeyler de var. Daha fazla oyuncunun katkılarına ihtiyacımız var. Sezon çok uzun ve şu ana kadar as oyuncularımızdan eksik oynadığımız çok maç oldu. Bugün olduğu gibi de herkes savaştı takımla maçın sonuna kadar. Real Madrid gibi çok kaliteli, çok iyi bir takıma karşı oynadık ve son saniyeye kadar savaştık. Taraftarlarımıza inanılmaz destekleri için teşekkür ediyorum ve Pazar günü oynayacağımız yılın son maçına, Darüşşafaka mücadelesine davet ediyorum. Çünkü oyuncularımın bu desteği hak ettiğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Kostas Sloukas’ın yokluğunda Campazzo gibi bir savunmacıya sahip Real Madrid ile oynamanın nasıl olduğu sorusuna ise Koç Obradovic, “Biz bunun bilinciyle hazırlandık. Hep agresif oynar zaten. Problem yaşadık tabii ki. Yaptığımız top kayıpları ve onların top çalmalarını kıyaslarsanız zaten bu gözüküyor. 11 top kaybımız oldu. Onun ve Llull’un olmadığı sürelerde daha agresif oynamamız gerekiyordu ama farklı bir oyun oynadık. Değitştirmemiz gereken de bu. Sadece Bobby ve Kostas değil; bu takımda Melih de var, Marko var, Sinan, Erick, Egehan var. Hepsi agresif oynayabilir. Bugün benim günüm deyip daha agresif oynamaları gerekiyor.” şeklinde yanıt verdi.

Skorun 65-63’te kalması iki takım birbirini çok iyi tanımasından kaynaklanıp kaynaklanmadığı sorusuna ise Obradovic, “Real Madrid her maçta 28 averajla oynuyor 3 sayılıkları. İstatistiklere bakarsanız bugün de 25 atmışlar. Üç sayılıkları konuşursak bizim için en kötü akşam olabilir. Kararlı oynamalıydık. Hep endişeli oynadık. Kararlı oynamadığımız için skor üretmek zor oldu. İki takım için hücum açısından çok iyi değildi ama basketbol adına muhteşemdi. Son saniyeye kadar belli değildi ve çok duygusal bir maçtı. Daha önce de söylediğim gibi anlamamız gereken şeyler var. Hücum açısından daha iyi oynamamız gerekiyor.” cevabını verdi. 

Datome’nin son saniyede yaptığı el değiştirmeyi Michael Jordan’a benzettiniz mi sorusuna Obradovic, şu yorumu yaptı:

“Bunları takip etmek sizin işiniz ama Gigi gerçekten kaliteli bir oyuncu. Çok güzeldi gerçekten. Gigi Datome gibi oynadığın sürece her şey güzel olur.”

Son saniyeye kalan durumlarda topu kullanmaktan çekinmelerinin sebebi az sürede top çevirmek istemelerinden mi kaynaklandığı sorusuna Koç, “Real Madrid hep aynı savunmayı uyguluyor ve çok nadir sürpriz yapıyorlar. Kararlı olup atış kullanmaları gerektiğinin bilincindeydiler ve maç içerisinde de konuştuk. Özellikle bunu yapmaları gerektiğini biliyorlardı ama yapamadılar. Sadece bunun sürekli olmaması gerekiyor.” diye cevap verdi.

İlk yarıyı EuroLEague’in zirvesinde bitirmemizin ana faktörüne de değinen Obradovic, “İlk yarıyı ilk sırada bitirdiğimiz için mutluyuz anma daha önümüzde 15 maç var. Maç maç bakıyoruz. Sadece bir maç kaybetmiş olmamız aslında birçok şeyin göstergesi. Herkese karşı savaştığımız gösteriyoruz ama henüz önümüzde bu kadardan fazla maçımız var. Önemli olan ikinci yarıdan sonra hangi noktada olacağımız.” şeklinde konuştu.

Sacramento Kings’te oynayan eski basketbolcumuzun Los Angeles Lakers’a karşı bulduğu son saniye üçlüğü ile alakalı soruyu da yanıtlayan Zeljko Obradovic, “Bogdan çok iyi ve ciddi bir oyuncu. En önemli şey de basketbola olan sevgisi ve aşkı. Bizim takımımızda da var öyle oyuncular. Keşke herkes o şekilde olsa. O son atışları kullanmayı çok seviyor ve büyük ihtimalle antrenör seti ona göre çizdi. O da kararlı davrandı ve başardı. Çok mutluyum onun için. Aynı zamanda eski oyuncumuz Nemenja Bijelica da var eski oyuncumuz. İkisini de başarılar diliyorum. Diğer takımlarda oynayan eski oyuncularımız için de en güzel şeyleri diliyorum.” dedi.

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic, herkese iyi seneler dileyerek basın toplantısını sonlandırdı.