BASKETBOL

Maccabi Fox 70-74 Fenerbahçe

22 Kasım 2018 Perşembe 23:44

Fenerbahçe Basketbol Takımımız Turkish Airlines EuroLeague’in 9. Hafta karşılaşmasında Maccabi Fox’a konuk oldu. Takımımız Menora Mivtachim Salonu'nda oynanan mücadeleden 70-74 galip ayrılmayı başardı.

Fenerbahçemiz Maccabi Fox karşısında parkeye Melih Mahmutoğlu, Nicolo Melli, Kostas Sloukas, Ahmet Düverioğlu ve Marko Guduric beşiyle çıktı.

Fenerbahçemizin hava atışıyla başlayan karşılaşmada ilk basket ev sahibi ekipten geldi. İlk dakikalarda sayı bulmakta zorlanan takımımız ilk sayısını Nicolo Melli ile buldu. Savunmada ve hücumda zorluklar yaşayan Fenerbahçemiz, televizyon molasına 8-2 geride girdi. Molanın ardından Kostas Sloukas’ın üç sayılık basketiyle dönen Zeljko Obadovic’in öğrencileri, Ray Kendrick’in sayısına engel olamadı ve çeyreği 16-13 geride bitirdi.

İkinci çeyreğe de istediği gibi başlayamayan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, Joffrey Lauvergne sayılarıyla farkı bire indirdi. Luigi Datome’nin bulduğu üst üste 5 sayıyla Fenerbahçemiz önce geçmeyi başardı(22-24). Ardından Wilbekin takımını öne geçiren basketi atsa da ona üç sayılık basketiyle Ali Muhammed karşılık verdi. Ancak ev sahibi ekip bir seri yakalayarak farkı 8’e çıkardı(38-30). Özellikle top kayıplarından canı yanan ve istediği hücum organizasyonlarını gerçekleştiremeyen Takımımız ilk yarıyı 41-36 geride kapattı.

Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde her iki takım da başa baş bir oyun sergiledi. İlk 5 dakikalık bölüm 47-43 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle geçerken Fenerbahçemiz Kostas Sloukas’ın sayılarıyla skoru eşitledi. Sloukas’ın adrese teslim pasında pota altında topla buluşan Jan Vesely Takımımıza üstünlüğü getirdi(50-53). Takımımız üçüncü çeyreği 53-55 önde tamamlamayı başardı.

Son çeyreğe ev sahibi ekip Alex Tyus’un sayısıyla başladı. Oldukça çekişmeli geçen ilk bölümde Takımımız Guduric’in üç sayılık basketi ve ardından Sloukas’ın serbest atışıyla öne geçti(61-57). Son çeyreğe Marko Guduric’in üst üste attığı sayılar damga vurdu. Guduric 4 dakikada 13 sayı bularak farkın açılmasında etkili oldu(63-71). İsrail ekip Wilbekin ve Caloiaro ile reaksiyon göstermeye çalışsa da Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız kontrolü elinden bırakmadı ve Maccabi Fox'u 70-74 mağlup etmeyi başardı.

Avrupa'da oynadığı dokuz maçın 8'ini kazanarak iyi bir seri yakalayan Zeljko Obradovic'in öğrencileri,
Turkish Airlines EuroLeague'in 10. haftasında 30 Kasım Cuma günü Barcelona Lassa'ya konuk olacak. 
 

Haberin diğer fotoğrafları

/