BASKETBOL

Fenerbahçe 100-79 Darüşşafaka Tekfen

20 Kasım 2018 Salı 08:46

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız Turkish Airlines EuroLeague’in 8. haftasında Darüşşafaka Tekfen ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçemiz maçı 100-79 kazandı. Takımımız sahaya “HeForShe, Birlikte Eşitiz” pankartıyla çıktı.


Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Başkanımız Ali Koç, Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan, Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, Yönetim Kurulu Üyelerimizden Mustafa Kemal Danabaş, Acar Sertaç Komsuoğlu, Burak Çağlan Kızılhan, Metin Sipahioğlu, Metin Şen, İlker Dinçay, Esra Nazlı Ercan ve Mustafa Tankut Turnaoğlu İzledi.

Fenerbahçe formasıyla 144 maça çıkan eski basketbolcumuz Oğuz Savaş’a Takım Menajerimiz Cenk Renda tarafından üzerinde "144" yazılı forma takdim edildi.

Fenerbahçemiz, Darüşşafaka Tekfen karşısında parkeye Marko Guduric, Ali Muhammed, Nicolo Melli, Erick Green ve Ahmet Düverioğlu beşiyle çıktı.

Hava atışıyla birlikte ilk hücum Darüşşafaka Tekfen'in olurken iki takım da ilk dakikada skor üretmeyi başaramadı. Maçın açılış basketi ise Erick Green’in pasında pota altında topla buluşan Ali Muhammed’ten geldi. Melli ve Guduric’in bulduğu sayılarla Takımımız 7-0’lık bir seri yakalamayı başardı. Rakip takım Zanis Peiners ve Michael Eric’in sayılarıyla farkı kapatmaya çalışsa da Ali Muhammed’in farkı 8 sayıya çıkaran üçlüğü Ahmet Çakı’ya molayı aldırdı(18-10).  Kostas Sloukas’ın müthiş pasında Jan Vesely pota altında basketi buldu ve farkı çift hanelere çıkardı. İlk çeyreğin son saniyesinde Joffrey Lauvergne’nin bulduğu iki sayılık basketle Fenerbahçemiz ilk çeyreği 25-20 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe konuk ekip Michael Peiners ve Jon Diebler’İn sayılarıyla 5-0 önde başladı. Takımımız Darüşşafaka Tekfen'e Nicolo Melli ve Kaptanımız Melih Mahmutoğlu’nun art arda bulduğu sayılarla karşılık verdi(29-17).  Konuk ekip Maccallum ve Doğuş Özdemiroğlu’nun sayılarıyla reaksiyon gösterdi ve durumu 36-26’ya getirdi. Savunmada istediği oyunu sergilemeyen Fenerbahçemiz’de Koç Zeljko Obradovic molayı aldı ve Takımımız Melih Mahmutoğlu’nun 3 sayılık basketiyle oyuna geri döndü.  İkinci çeyreğin son bölümünde Takımımız, istediği hücumları gerçekleştiremeyince Darüşşafa Tekfen Markel Brow ve Ray Maccollum’ın sayılarıyla farkı 9’a indirmeyi başardı ve ilk yarının sonucunu belirledi.


İkinci yarıya Marko Guduric’in basketiyle başlayan Fenerbahçemize rakip takım Ray Maccallum ve Oğuz Savaş’ın basketleriyle karşılık verdi. Karşılıklı sayılara sahne olan üçüncü çeyreğin ilk bölümünde Darüşşafaka Tekfen farkı 5 sayıya kadar indirdi. Fenerbahçemiz Kostas Sloukas’ın pasında mükemmel smacıyla Lauvergne maçın hareketine imza attı ve farkı tekrar çift hanelere çıkardı. Üçüncü çeyreğin son bölümünde de kontrolü elinde bırakmayan Takımımız farkı korudu ve çeyreği 68-56 önde bitirdi.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız son çeyreğe Ali Muhammed’in sayılarıyla başladı. Oğuz Savaş’ın basketleriyle maça ortak olmaya çalışsa da Jan Vesely olağanüstü smacıyla farkı 15 sayıya çıkardı. Geri kalan bölümde de oyuna ağırlığını koyan Fenerbahçemiz farkı da iyice açarak mücadeleyi 100-79 kazanmayı başardı.

Tüm kulvarlar dahil Başantrenörümüz Zeljko Obradovic Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız'ın aldığı bu sonuçla birlikte 300. galibiyetine ulaşmış oldu.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları