BASKETBOL

Fenerbahçe Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, şampiyonluk maçına çıkıyor

28 Haziran 2022 Salı 21:58

Fenerbahçemiz, Yalova 90. Yıl Spor Salonu'nun ev sahipliği yaptığı HDI Sigorta Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde play-off final serisi ikinci maçında Gazişehir Gaziantep Tekerlekli Sandalye Basketbol ile karşılaşacak.
 
Seride 1-0 önde olan Fenerbahçemiz, 29 Haziran Çarşamba günü saat 13.00’da başlayacak ikinci maçı da kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edecek. Gerekmesi halinde üçüncü karşılaşma ise 30 Haziran Perşembe günü oynanacak.
 
Ligde normal sezonu 30 mücadelede 30 galibiyetle yenilgisiz lider tamamlayan Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, play off çeyrek final serisinde karşılaştığı Bağcılar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü'nü 2-0'la geçerek adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde serisinde ise ezeli rakibi Galatasaray Tunç Holding ile eşleşen Takımımız, bu seride rakibini 2-1’le saf dışı bıraktı ve adını finale yazdırdı. Final serisinin ilk maçını ise Fenerbahçemiz, 74-68 kazandı.
 
Normal sezonu 24 galibiyet ve 5 mağlubiyetle üçüncü sırada tamamlayan rakibimiz Gazişehir Gaziantep Tekerlekli Sandalye Basketbol ise çeyrek final serisinde eşleştiği Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni ve yarı final serisinde eşleştiği Beşiktaş’ı 2-0’lık skorlarla geçti ve finale yükseldi.
 
Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, normal sezonda Gazişehir Gaziantep Spor Kulübü’nü evinde 72-63, deplasmanda ise 81-73'lük skorlarla mağlup etti.