BASKETBOL ALTYAPI

Fenerbahçe Koleji DS Energy Erkek Basketbol Takımımız, Federasyon Kupası’nda Yarı Finalde

27 Eylül 2022 Salı 22:37

Erkekler Federasyon Kupası çeyrek final maçında C Grubu’nu ikinci sırada bitiren Akran Gemlik Basketbol ile karşılaşan Fenerbahçe Koleji DS Energy Erkek Basketbol Takımımız, parkeden 84-80 galip ayrıldı ve adını yarı finale yazdırdı. Takımımız, Erkekler Federasyon Kupası yarı final maçında 28 Eylül Çarşamba günü saat 17.30’da Samsunspor ile karşılaşacak.

Oyuncumuz Dshawn Michyel Schwartz 28 sayıyla maçın en skorer ismi olurken takımımızda onu takip eden isimler; 17 sayıyla Marreon Jamar Jackson, 13 sayıyla Ahmet Can Duran, 11 sayıyla Berkay Bayar, 6 sayıyla da İsmet Baran Avşar oldu.

Marreon Jamar Jackson, İsmet Baran Avşar, Berkay Bayar, Ahmet Can Duran ve Dshawn Michyel Schwartz beşiyle mücadeleye başlayan Takımımız, ilk dakikalarda Ozan Yılmaz ve Sheppard’la bir ritim yakalayan konuk takımı Marreon Jamar Jackson ve Mert Konuk’la durdurdu. Devamında Osman Gökhan Şirin ve Utku Pelit’le üç sayı çizgisinin gerisinden isabeti bulan rakibimiz ilk çeyreği 14-26’yla önde geçti.

İkinci çeyrekte rakibi karşısında çok daha etkili bir oyun sergileyen Fenerbahçe Koleji DS Energy Erkek Basketbol Takımımız, Dshawn Michyel Schwartz’un skor yükünü çektiği bu çeyrekte Ahmet Can Duran ve Mert Konuk’tan da aldığı katkıyla ikinci çeyrek sonunda skoru 37-41’e getirdi.

Ahmet Can Duran ve Sheppard’ın karşılıklı isabetiyle başlayan üçüncü çeyrekte Fenerbahçemiz; Schwartz ve Marreon Jamar Jackson’la maça ortak oldu (50-50). Devamında Berkay Bayar’dan da skor katkısı alan Takımımız, final periyotuna 63-57’lik skorla önde girdi.

Barış Yeniay, Schwartz ve İsmet Baran Avşar’la final periyotunda vites yükselten Fenerbahçe Koleji DS Energy Erkek Basketbol Takımımız, maçta son 5 dakikaya 76-67’lik üstünlükle girdi. Skor üstünlüğünü maçın sonuna taşıyan takımımız, parkeden 84-80 galip ayrıldı ve adını yarı finale yazdırdı.

1.Çeyrek: 14 - 26
2.Çeyrek: 23 - 16
3.Çeyrek: 26 - 15
4.Çeyrek: 21 - 23


Fenerbahçe Koleji DS Energy: Marreon Jamar Jackson 17, İsmet Baran Avşar 6, Berkay Bayar 11, Ahmet Can Duran 13, Dshawn Mıchyel Schwartz  28, Mert Konuk 4, Barış Yeniay 5.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.









 

Basın Fotoğrafları