BASKETBOL ALTYAPI

Genç basketbolcularımız şampiyonluk kupasıyla Başkanımızı ziyaret etti

18 Mayıs 2022 Çarşamba 16:41

Türkiye Basketbol 2. Ligi’ni şampiyonlukla tamamlayan ve Misli.com Türkiye Basketbol Ligi’ne yükselen Fenerbahçe Koleji Safiport Basketbol Takımımızın oyuncuları ve teknik heyeti şampiyonluk kupasını Başkanımız Ali Y. Koç’a takdim etti.
 
Fenerbahçe Koleji Safiport Basketbol Takımımızın oyuncuları ile teknik ve idari kadrosu Başkanımız Ali Y. Koç’u kulüp binamızda ziyaret etti. Ziyarette Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sertaç Komsuoğlu, Ömer Okan, Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Genel Menajeri Maurizio Gherardini, Genel Menajer Yardımcısı Derya Yannier, TB2L Genel Menajeri ve Altyapı İdari Sorumlusu Önder Külçebaş ve Sarı Lacivert Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.
 
Genç basketbolcularımız ve teknik heyet kupayı Başkanımıza sunarken; Başkanımız Ali Koç ise teşekkür ederek, başarılarının daim olmasını diledi.
 
Başkanımız yaptığı açıklamada, “Gencecik bir takım kurduk. İlk sezonumuzda şampiyon olduk. En genç takım. Ben de bazen televizyondan maçları seyrettiğimde yaş farkına hayret ediyordum. Dolayısıyla tecrübe açısından da herhalde en tecrübesiz takım olarak lige girdik ve çok şükür ilk sezon şampiyon olduk ve 1. Lig’e çıktık. Bu başarı çok önemli.
 
Biz niye bu işe girdik? Bu kadar maddi sıkıntımız, problemimiz var, nasıl bu hamleyi yaptık? İsmi üzerinde Safiport’a teşekkür ediyoruz. Sadece burada değil, pek çok yerde bize destek olduğu için sponsorumuz olduğu için. Keza HDI Sigorta’ya hem burada hem başka yerlerde sponsor oldukları için ve Sarı Lacivert Derneği’ne maddi imkanlar sağladığı için çok teşekkür ediyoruz. Ana faaliyet alanlarımızda bile finansal sıkıntı yaşarken bu teşebbüsler tabii ki kolay olmuyor. Finansal sıkıntı yüzünden manevra alanımız da kısıtlı ama bunu yapmak zorundaydık. Neden? Fenerbahçe, erkek basketbolda Avrupa’da bir marka haline geldi. Keza kadın basketbolda da. Fakat yıllardır genç yetenekler yetiştiremiyoruz. Ve kulüplerin bundan sonraki 5-10 yılına baktığımız zaman maddi sıkıntıları… Fenerbahçe’nin EuroLeague’de hep tepelerde mücadele edebilmesi için tabii ki iyi oyuncular transfer edecek ama bunun yanında öz kaynağından çok iyi oyuncuların da yetiştirilmesi gerekiyor. Ülkemize baktığınız zaman özellikle erkek basketbolda çok iyi oyuncular yetişiyor. Birçoğu Amerika’ya gidiyor, yurt dışına gidiyor. Dolayısıyla helvayı yapacak malzeme ülkemizde var. Önemli olan malzemeyi bir araya getirip en iyi helvayı yapmak. Bu yüzden ben bu girişime, bu yatırıma çok önem veriyorum, değer veriyorum. İnşallah 4-5 sene içinde ciddi anlamda meyvesini verir, başka kulüplere ilham kaynağı olur, onlar da bizim gibi bu girişimleri yaparlar. Aslında büyük kulüpler bu işleri yaptığı zaman hangi branşta olursa olsun çok daha hızlı gelişiyor, popüler oluyor ve çok daha fazla seyircinin dikkatini çekebiliyor. Dolayısıyla hepinizi kutluyorum, hocalarınızı kutluyorum.
 
Bir üst lige çıkıyoruz. Orada şartlar daha çetin, maliyetler daha yüksek. Onun için de planlarınız olduğunu biliyorum. Maliyetler yüksek olduğu kadar gelir getiren alanları da var. İnşallah önümüzdeki sezon yolumuz açık, şansımız bol olur. Şampiyonluktan çok daha önemlisi mütemadiyen bir oyuncu fabrikası gibi A Takıma oyuncu yetiştiren, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün A Takımına giremeyen arkadaşlarımızın da rekabetçi takımlarda kendilerine yer bulmaları ve iyi bir insan olarak, iyi bir sporcu olarak kariyerlerini devam ettirmeleri en büyük arzumuz. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum. Hepiniz eğitimlerinize devam ediyorsunuz. Bu da bizim için çok önemli. İyi insan olmak için iyi eğitim şart. O yüzden hepinizle gurur duyuyoruz. Sağ olun, var olun. Eksik olmayın. Allah başarılarınızı daim kılsın. Siz iki kulvarda yarışıyorsunuz; hem akademik hem sportif kulvarda yarışıyorsunuz. Allah size bol enerji, kuvvet, sabır versin. Yolunuz da açık olsun.” dedi.
 
Yönetim Kurulu Üyelerimiz Fenerbahçe Koleji Safiport Basketbol Takımımızla yemekte bir araya geldi
 
Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sertaç Komsuoğlu ile Ömer Okan, Türkiye Basketbol 2. Ligi’ni şampiyonlukla tamamlayan ve Misli.com Türkiye Basketbol Ligi’ne yükselen Fenerbahçe Koleji Safiport Basketbol Takımımızla yemekte bir araya geldi.
 
Şampiyonluğun kutlandığı yemekte Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sertaç Komsuoğlu ve Ömer Okan’ın yanı sıra Fenerbahçe Koleji Genel Müdürü Fatih Canpolat, Sarı Lacivert Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Fenerbahçe Koleji Safiport Basketbol Takımımızın oyuncuları ile idari kadrosu yer aldı.
 
Sıcak ve samimi bir ortamda yenen yemeğin ardından Yöneticilerimiz Sertaç Komsuoğlu ve Ömer Okan, genç basketbolcularımızı elde ettikleri bu önemli başarıdan dolayı tebrik etti.

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan, Semih Bahadır

Basın Fotoğrafları